6 Aralık 2020 Pazar

SÜTLÜ PİDE

Sütlü Pide Tarifi
Sütlü Pide Nasıl Yapılır
Pide Tarifi
Malzemeler: 

  • 2 su bardağı ılık süt 
  • 1 yemek kaşığı yoğurt 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 paket instant maya 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 1 yemek kaşığı tuz 
  • 4-4,5 su bardağı un 
Üzerine: 
  • 1 adet yumurtanın sarısı 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Susam
 Yapılışı: 

  • Ilık süt, yoğurt ve zeytinyağı karıştırılır.
  • Unun yarısı, instant maya, toz şeker ve tuz da eklenir.
  • Kalan un azar azar eklenerek ele yapışan bir hamur yoğurulur. 
  • Üzeri sofra beziyle örtülüp yarım saat kadar mayalanması beklenir. 
  • Tekrar yoğurulan hamur, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine hafif unladığımız elimizle genişleterek yayılır.
  • Yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımı sürülüp, kenarlarına ve ortasına parmak uçlarıyla bastırıldıktan sonra bol susam serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.
  • Son on dakikada fırının alt rafına alınıp, altının da iyice pişmesi sağlanır.
  • Sofra bezine sarılıp, biraz dinlendirildikten sonra dilimlenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...