Sütlü Pide Tarifi
Sütlü Pide Nasıl Yapılır
Pide Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 4-4,5 su bardağı un
Üzerine:
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Susam
Yapılışı:
- Ilık süt, yoğurt ve zeytinyağı karıştırılır.
- Unun yarısı, instant maya, toz şeker ve tuz da eklenir.
- Kalan un azar azar eklenerek ele yapışan bir hamur yoğurulur.
- Üzeri sofra beziyle örtülüp yarım saat kadar mayalanması beklenir.
- Tekrar yoğurulan hamur, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine hafif unladığımız elimizle genişleterek yayılır.
- Yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımı sürülüp, kenarlarına ve ortasına parmak uçlarıyla bastırıldıktan sonra bol susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.
- Son on dakikada fırının alt rafına alınıp, altının da iyice pişmesi sağlanır.
- Sofra bezine sarılıp, biraz dinlendirildikten sonra dilimlenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.