Çilekli Pasta Tarifi
Çilekli Pasta Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 400 ml süt kreması
- 300 gram labne peynir
- 80 gram beyaz çikolata
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket (2 poşet) krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
- 250-300 gram çilek
Yapılışı:
- Yumurtalar ve toz şeker kıvamı koyulaşana kadar mikserle çırpılır.
- Diğer malzemelerde eklenerek bir kez daha karıştırılır.
- Çok az yağlanıp unlanmış küçük boy bir kek kalıbına hamur dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 50 dakika kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Soğuduktan sonra dört kat olacak şekilde kesilip, bekletilir.
- Beyaz çikolata parçalanıp, benmari usulü eritilir.
- Krem şanti poşetleri derin bir kaba alınıp, soğuk süt ile katılaşana kadar mikserle çırpılır.
- Süt kremaları mikserle iyice koyulaşana kadar çırpılır.
- Çırpılan süt kremasına, pudra şekeri, çırpılmış krem şantiler, eritilip ılıtılmış beyaz çikolata ve suyu süzülmüş labne peyniri eklenip iyice karıştırılır.
- Hazırlanan kremadan bir su bardağı kadar üzerini süslemek için ayrılır, kalan krema sıkma torbasına doldurulur.
- Kek dilimlerinin üzerine kremadan sıkılıp, üst üste gelecek şekilde iki kat yerleştirilir.
- İkinci kata krema sıkılıp, dilimlenmiş çilekler yerleştirilir.
- Diğer iki kata da krema sıkılıp, katlar üst üste yerleştirilir.
- Sıkma torbası yardımıyla pastanın dış yüzeyi de krema ile kaplanır.
- Pastanın üzerine yıkanıp, iyice kurulanmış çilekler yerleştirilip, bir kaç saat buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir.
marifet gerektiriyor bence epey zahmetli görünse de yapılabilir denenmeli mutlaka
YanıtlaSilİnanın marifete çok da gerek yok biraz zaman ayırmak yeterli :) Çok teşekkürler.
Sil