17 Aralık 2020 Perşembe

EV YAPIMI FISTIK EZMESİ

Ev Yapımı Fıstık Ezmesi Tarifi 
Pekmezli Fıstık Ezmesi Tarifi 
Vegan Fıstık Ezmesi Tarifi
Malzemeler:
  • 3 su bardağı çiğ yer fıstığı (kavrulmamış)
  • Yarım su bardağı pekmez
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
  • Yer fıstıklarının kabukları soyulur.
  • Fıstıklar teflon tava içerisinde veya fırında karıştırılarak rengi hafif değişene kadar yakmadan, kavrulur.
  • Blender yardımıyla ister un gibi isterseniz hafif pütürlü kalacak şekilde beş on dakika parçalanır.
  • Pekmez ve zeytinyağı da eklenerek istenen kıvamı ve tadı bulana kadar karıştırılır.
  • Hava almayan bir kap içinde bir ay kadar saklanabilir.

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık. Çok severim ama yemekten korkarım :)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim. Fıstık alerjiniz yoksa korkacak bir şey yok ama siz bilirsiniz tabii :)

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...