Ev Yapımı Fıstık Ezmesi Tarifi
Pekmezli Fıstık Ezmesi Tarifi
Vegan Fıstık Ezmesi Tarifi
Malzemeler:
- 3 su bardağı çiğ yer fıstığı (kavrulmamış)
- Yarım su bardağı pekmez
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
- Yer fıstıklarının kabukları soyulur.
- Fıstıklar teflon tava içerisinde veya fırında karıştırılarak rengi hafif değişene kadar yakmadan, kavrulur.
- Blender yardımıyla ister un gibi isterseniz hafif pütürlü kalacak şekilde beş on dakika parçalanır.
- Pekmez ve zeytinyağı da eklenerek istenen kıvamı ve tadı bulana kadar karıştırılır.
- Hava almayan bir kap içinde bir ay kadar saklanabilir.
Ellerine sağlık. Çok severim ama yemekten korkarım :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Fıstık alerjiniz yoksa korkacak bir şey yok ama siz bilirsiniz tabii :)
YanıtlaSil