Pirinç Salatası Tarifi
Pirinç Salatası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 2 su bardağı basmati pirinç
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı haşlanmış mısır tanesi
- 4-5 adet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 2 adet limonun suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Pirincin üzerine çıkacak kadar sıcak su konulup, yarım saat bekletilir.
- Pirinçleri kırmadan, soğuk sudan geçirilip, süzülür.
- İki su bardağı pirince, üç su bardağı su ve tuzu eklenerek pilav gibi pişirilir.
- Piştikten sonra geniş bir kaba alınarak soğuması sağlanır.
- Soğumuş pirince haşlanmış mısır taneleri, olabildiğince küçük doğranmış havuç, kırmızı ve yeşil biberler de eklenir.
- Zeytinyağı, limon ve tuz karıştırılarak hazırlanan sos dökülüp, iyice karıştırılır.
- Sosunu çekmesi için bir kaç saat dinlendirilir.
- Taze soğanlar, dereotu ve maydanoz da doğranıp, salataya en son eklenir.
- En üste birkaç yemek kaşığı daha zeytinyağı eklenerek servis edilir.