Lorlu kırmızı köz biber sarması tarifi
Kırmızı köz biber sarması nasıl yapılır
Lorlu közlenmiş biber sarması tarifi
Közlenmiş kırmızı biberler ile yapılan bu tarifi, aperatif veya meze olarak yapabilirsiniz. Ben biber közlemeye vaktimin olmadığı veya biberin mevsimi olmadığı zamanlar için önceden közleyip dondurucuda sakladığım biberleri kullanıyorum. Aslında bu tarifi kavanozda hazır közlenmiş olarak satılan kırmızı biberlerle de yapabilirsiniz ama köz tadının olmaması bence lezzeti bayağı değiştiriyor. Girintisi, çıkıntısı olmayan düzgün ve aynı boylarda biberler seçerseniz, her yanını daha kolay közleyip, daha kolay sarabilirsiniz. İç malzemesi için beyaz peynir veya daha da iyisi tatlı lor kullanabilirsiniz.
Malzemeler:- 1 kilogram iri kırmızı biber
- 250 gram tatlı lor veya beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- Yarım su bardağı ceviz
- Bir kaç dal taze soğanın yeşil yaprağı
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Kırmızı biberler fırının ızgarasında veya mangal ateşinde közlenip, soğumadan kabukları soyulur.
- Çekirdekli kısımları temizlenip, tezgah üzerine açılarak yayılır.
- Çatal ile ezilmiş peynire, ince kıyılmış maydanoz ve irice dövülmüş cevizler eklenip, karıştırılır.
- Peynirli karışım biberin geniş ucuna yayılıp, rulo şeklinde sarılır.
- Taze soğanın yeşil yapraklarına sıcak su dökülüp, yumuşatılır.
- Biber ruloları, haşlanıp yumuşamış taze soğanın yeşil yaprakları ile bağlanır.
- Üzerine zeytinyağı ve ince kıyılmış maydanozlar serpilip, servis edilir.