Sirken otu salatası tarifi
Sirken otu salatası nasıl yapılır
Domates soslu sirken otu salatası tarifi
Ot çeşitlerinin azaldığı yaz aylarında, Ege pazarlarında bol miktarda bulunan yabani ıspanak olarak da bilinen sirken otuyla ıspanak ile yaptığınız her şeyi, kavurmasını, böreğini ve domates soslu salatasını yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 demet sirken otu
- 4-5 adet domates
- 1 adet limonun suyu
- 4-5 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Otların kök ve sert dalları ayıklanıp, taze kısımları bol su ile yıkanır.
- Sirkeli su içinde 10-15 dakika bekletilir.
- Süzgeçten geçirilip, iri parçalar halinde doğranır.
- Kaynayan bol suyun içine, dip kısmı bıçakla + işareti şeklinde kesilen domatesler bütün olarak atılır.
- Otlar da atılıp biraz diri kalacak şekilde haşlanır.
- Domatesler çıkartılıp, kabukları soyulur.
- Ezilen domateslere sarımsaklar, limon suyu, tuz ve zeytinyağı karıştırılır.
- Süzülen otlarda eklenip, karıştırılarak hepsi servis tabağına alınır.