Badılcan balığı tarifi
Badılcan balığı nasıl yapılır
Her bölgemizin kendine has şivesi olunca; buralarda da domatese domat, mısıra darı, incire yemiş, patlıcana badılcan denildiğinden ve kızarmış görüntüsü de balığa benzediğinden bu kızartmaya badılcan balığı denilmiş :) Badılcan balığını denemek isterseniz; patlıcanların çiğ kalmaması için ince ince şeritler halinde dilimleyerek hazırladığınız karışıma iyice bulayıp, kızarttıktan sonra henüz çıtır çıtırken sıcak servis edebilirsiniz.
Badılcan balığı nasıl yapılır
Her bölgemizin kendine has şivesi olunca; buralarda da domatese domat, mısıra darı, incire yemiş, patlıcana badılcan denildiğinden ve kızarmış görüntüsü de balığa benzediğinden bu kızartmaya badılcan balığı denilmiş :) Badılcan balığını denemek isterseniz; patlıcanların çiğ kalmaması için ince ince şeritler halinde dilimleyerek hazırladığınız karışıma iyice bulayıp, kızarttıktan sonra henüz çıtır çıtırken sıcak servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
- 2-3 adet kemer patlıcanı
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım su bardağı su
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Kızartmak için zeytinyağı
- Patlıcanlar yıkanıp, soyulur, ince uzun şeritler halinde doğranır.
- Acısının çıkması için, tuzlu su dolu bir kabın içinde bekletilir.
- Acı suyu çıkan patlıcanlar elimizle sıkılarak alınır.
- Başka bir kapta unun içine yumurta kırılır.
- Tuz, karabiber ve karbonat eklenir.
- Yavaş yavaş su eklenerek koyu kıvamlı bir bulamaç yapılır.
- Patlıcanlar bu karışıma iyice bulanır.
- Derin bir kapta kızdırılmış zeytinyağına atılarak kızartılır.
- Yağını emmesi için kağıt havlu üzerine alınır.
- Sıcakken, istenirse yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.