Garnitürlü enginar yemeği tarifi
Garnitürlü enginar yemeği nasıl yapılır
Bezelyeli havuçlu enginar yemeği tarifi
Bu güne kadar sayfamda enginarlı pek çok değişik tarife yer vermeme rağmen; en bilinen, en sık yapılan garnitürlü enginar tarifini paylaşmamışım :) Aslında enginar çanağı ve garnitür malzemelerinin hemen her yerde hazır satıldığını düşünürsek bu tarif en sık yapılanlardandır herhalde. Ben garnitür olarak taze bezelye, arpacık soğanı ve havuç kullandım ama siz o aşamalarıyla uğraşmak istemezseniz; bezelye, havuç, patatesten oluşan hazır garnitürlerden de kullanabilirsiniz.
Malzemeler:- 6 adet enginar çanağı
- 1 adet kuru soğan
- 12 adet arpacık soğan
- 1 su bardağı taze bezelye
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım limonun suyu
- Yarım demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı un
- Tuz
Yapılışı:
- Enginar çanakları iyice yıkanıp, sert kısımları temizlenerek limonlu su içinde bekletilir.
- Önce yemeklik doğranmış kuru soğan ve arpacık soğanları, sonra da küp küp doğranmış havuçlar, bezelyeler ve bir tatlı kaşığı kadar un zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.
- Enginar çanakları da aynı tencereye dizilip, limonlu sudan üstüne eklenir.
- Kısık ateşte enginarlar yumuşayıp suyunu çekene kadar kapağı kapalı olarak pişirilir.
- Ocaktan indirmeden hemen önce ince kıyılmış dereotu eklenir.
- Piştikten sonra servis tabağına alınan enginarlara, iç malzemesi paylaştırılır.