Mor salkım şerbeti tarifi
Mor salkım şerbeti nasıl yapılır
Duvarları göz alabildiğince mor renge boyamış mor salkım çiçeklerinden daha önce mor salkım reçeli yapmıştım. Çiçeklerin bir kısmından da şerbetini denedim, rengi tahmin ettiğim gibi mor olmadı ama gene de çok güzel pembe bir renk oldu.Siz de değişik şerbetler denemeyi seviyorsanız, çiçeklerin bir kısmını limon suyu ile ovup, dondurucuya koyarak daha sonra şerbet yapmak için kullanabilirsiniz.
Malzemeler:- 200 gram ayıklanmış mor salkım çiçeği
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 6 su bardağı içme suyu
- 1 adet limonun suyu veya bir parça limon tuzu
- Mor salkımların sadece taç yaprakları ayıklanıp, yıkanır.
- Limon suyu ile ovularak, üzeri streçlenip bir gece bekletilir.
- İçme suyuna toz şeker eklenip, bir tencerede şeker eriyene kadar kaynatılır.
- Limon suyu ile ovulmuş çiçekler de tencereye eklenir.
- Bir iki taşım kaynatılıp, ocaktan alınır.
- Soğuyunca süzülüp, kapaklı bir sürahiye alınır.
- Şeker ve su oranı damak zevkinize göre arttırılıp, azaltılabilir.
- Buzdolabında bekletilip, servis edileceği zaman buz eklenir.