Karadutlu cheesecake nasıl yapılır
Cheesecake tarifi
Bünyesinde çok güçlü antioksidanlar bulunan karadutun; bağışıklık sistemini güçlendirme, yaşlanma etkilerini azaltma gibi pek çok faydası varmış ve bu nedenle mümkün olduğunca sık tüketilmeliymiş; gerçi benim için, tatlı Ayvalık loru üzerinde bir parça karadut reçeli bile bir ziyafet sayıldığından ben oldukça sık kullanıyorum. Siz de karadut seviyorsanız ve karadutlarında tam zamanıyken şerbetini, reçelini, dondurmasını ve parfesini yapabilir, cheesecake gibi tatlılarınızda da kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
Tabanı:
Tabanı:
- 1,5 paket Ülker petit beurre bisküvisi
- 125 gram tereyağı
- 500 gram tatlı lor
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 500 gram karadut
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1, 5 su bardağı su
- Bisküviler mutfak robotunda un haline gelene kadar parçalanır.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı ile bisküviler yoğurulur.
- Tabanına ve kenarlarına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba bisküvili karışım kenarları yükseltilerek yayılır.
- Kreması hazırlanana kadar buzdolabında bekletilir.
- Yumurta, irice parçalanmış tatlı lor, toz şeker, kabartma tozu mutfak robotuna konulup, azar azar süt eklenerek krema haline gelene kadar çevrilir.
- Buzdolabından çıkartılan bisküvili tabanın içine krema dökülüp, kaşığın tersi ile yayılır.
- Önceden 170 derece ısıtılmış fırına konulur.
- Kremanın pişerken çatlamaması için, kelepçeli kalıbın iki yanına fırına dayanıklı küçük kaplar içinde su konulur.
- 170 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir.
- Bir saat sonunda fırın kapatıldıktan sonra kapağı biraz açık bırakılarak cheesecake yarım saat kadar daha içinde bırakılır.
- Bu süre içinde karadutların süsleme için kullanılacak olanları ayrılır.
- Kalan karadutlar mutfak robotunda püre haline getirilip, süzgeçten geçirilir.
- Karadutlar, toz şeker, su ve biraz su ile inceltilmiş buğday nişastası tencereye alınıp, muhallebi gibi karıştırılarak pişirilir.
- Fırından çıkan cheesecake üzerine süsleme için ayrılan karadutlar dizilir.
- Karadutlu muhallebinin ilk sıcaklığı geçince ortadan başlayarak kaşık kaşık karadutların üzerine yayılır.
- Buzdolabında konulup, fazla bekletilmeden servis edilir.