Patates Çanağı Tarifi
Yoğurtlu Patates Salatası
Patates Mantısı Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 5-6 adet patates
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Kırmızı pul biber
- Nane
- Tuz
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
Yapılışı:
- Patatesler iyice yıkanıp, haşlanır.
- Sıcakken kabukları soyulan patatesler, patates ezici veya çatalla hiç pütür kalmayıncaya kadar ezilip, tuz eklenir.
- Ezilen patateslere istenirse çok ince kıyılmış dereotu, maydanoz, kırmızı pul biber eklenip, karıştırılır.
- Patates püresinden küçük mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp, elimizle çanak şekli verilir.
- Kenarları dereotu veya maydanozla süslenerek, servis tabağına alınır.
- Başka bir kapta süzme yoğurt, yoğurt ve mayonez karıştırılır.
- Ezilen sarımsaklar ve biraz da tuz eklenerek patates çanaklarının içine doldurulur.
- Zeytinyağında bir çay kaşığı domates salçası veya kırmızı biber, nane yakmadan çevrilip, servis edileceğinde patates çanaklarının üzerine dökülür.