Girit Kabağı Dolması Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 kilogram dolmalık Girit kabağı
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 3 adet domates
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Dereotu
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı:
- Pirinç sıcak suyun içinde su soğuyana kadar bekletilir.
- Yemeklik doğranmış soğanlar zeytinyağında kavrulur.
- Domateslerde minik minik doğranıp, soğanlara eklenir.
- Maydanoz ve dereotu da incecik kıyılıp, eklenir.
- Pirinç de süzülüp, eklenir.
- Karabiber ve tuz da eklenip, karıştırılarak dolma içi hazırlanır.
- Kabakların kapakları kesilip, içler oyacak veya küçük bir bıçakla oyulur.
- İç malzemesi üstünde biraz boşluk kalacak şekilde fazla sıkıştırmadan doldurulur.
- Kapak kısımları kapatılarak, pişireceğimiz tencereye dizilir.
- Üzerine bir iki yemek kaşığı domates püresi, 2 su bardağı sıcak su ve yarım çay bardağı zeytinyağı dökülüp, suyu kontrol edilerek kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.