Kaynar Suyla Kornişon Turşusu Tarifi
Kaynar Suyla Salatalık Turşusu Tarifi
Malzemeler:
- 1 kilogram kadar turşuluk sebze (acur veya salatalık veya kornişon)
 - 1 yemek kaşığı kaya tuzu
 - 1 çay kaşığı toz şeker
 - 1 çay kaşığı limon tuzu
 - 1 çay bardağı üzüm sirkesi
 - 8-10 diş sarımsak
 - Kavanozun üzeri dolana kadar kaynayan sıcak su
 - Cam kavanoz
 - Hiç kullanılmamış kavanoz kapağı
 
Yapılışı:
- Hangi sebzenin turşusu yapılacaksa olabildiğince tazesi ve minikleri seçilir.
 - Acur ve Kornişonlar bir gece önceden su içinde bırakılıp, ertesi gün fırça yardımıyla iyice yıkanıp, süzülüp kurumaya bırakılır.
 - Salatalıklar yıkanıp, iki ucundan biraz kesilip süzülmeye bırakılır.
 - Tencerede su kaynatılır.
 - Sebzelerin uç kısımlarından bıçakla biraz alınıp, acurlar bıçakla bir kaç yerinden delinir.
 - Ayıklanmış sarımsaklarla birlikte sebzeler kavanozlara sıkıca yerleştirilir.
 - Sebzelerin üzerine her bir litrelik kavanoz için; 1 çay kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu, 3-4 adet limon tuzu ve 1 çay bardağı sirke dökülür.
 - Kaynamakta olan sıcak su ile kavanozların üstü tamamlanıp hiç kullanılmamış kavanoz kapağı ile sıkıca kapatılıp, ters çevrilir.
 - Kavanozlarda sızıntı yoksa ertesi gün düzeltilip, güneş almayan bir yerde saklanır.
 - Turşuları yaptığım kavanozlar değişik boyutlarda olduğundan ölçüleri birer litrelik kavanoza göre veriyorum.Siz de büyük boy kavanoza yapacaksanız, kavanoz ölçünüze göre diğer ölçüleri de arttırmalısınız.
 








































