24 Eylül 2019 Salı

LORLU KAŞAR PEYNİRLİ KABAK ÇİÇEĞİ

Lorlu Kaşar Peynirli Kabak Çiçeği Tarifi
Lorlu Kaşar Peynirli Kabak Çiçeği Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 10-15 adet kabak çiçeği 
  • 250 gram tuzsuz lor 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 2 adet taze soğan 
  • 150 gram kaşar peyniri
  • Dereotu 
  • Karabiber 
  • Tuz 

Yapılışı:
  • Kabak çiçekleri yıkanıp; sapları, kenarındaki yeşil kısımları ve içindeki tohum kısmı çıkartılır.
  • Lor, rendelenmiş kaşar peyniri, ince kıyılmış dereotu, taze soğan biraz da tuz ve karabiber eklenerek iç malzemesi hazırlanıp, karıştırılır. 
  • Kabak çiçeklerinin içine lorlu karışım doldurulup, yağlanmış yapışmaz bir tavaya dizilir.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirilip, kısık ateş üzerinde kontrollü pişirilir.
  • Rendelenmiş kaşar peynirinin kalanı da üzerine serpilip, tavaya kapak kapatılarak kaşar peynirinin erimesi sağlanır. 
  • Ocaktan alınıp, sıcak servis edilir.

2 yorum:

  1. ayyyy bayılırım peynirli kabak çiçeği dolmasına ama şu ana kadar yediğim en lezzetlisini Midilli adası'da yemiştim....
    Ellerine sağlık harika görünüyor gerçekten.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benzer kültürler olunca yemeklerimizin çoğu da aynı :) Afiyet olsun.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...