Lorlu Kaşar Peynirli Kabak Çiçeği Nasıl Yapılır
Malzemeler: - 10-15 adet kabak çiçeği
- 250 gram tuzsuz lor
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet taze soğan
- 150 gram kaşar peyniri
- Dereotu
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Kabak çiçekleri yıkanıp; sapları, kenarındaki yeşil kısımları ve içindeki tohum kısmı çıkartılır.
- Lor, rendelenmiş kaşar peyniri, ince kıyılmış dereotu, taze soğan biraz da tuz ve karabiber eklenerek iç malzemesi hazırlanıp, karıştırılır.
- Kabak çiçeklerinin içine lorlu karışım doldurulup, yağlanmış yapışmaz bir tavaya dizilir.
- Üzerine zeytinyağı gezdirilip, kısık ateş üzerinde kontrollü pişirilir.
- Rendelenmiş kaşar peynirinin kalanı da üzerine serpilip, tavaya kapak kapatılarak kaşar peynirinin erimesi sağlanır.
- Ocaktan alınıp, sıcak servis edilir.
ayyyy bayılırım peynirli kabak çiçeği dolmasına ama şu ana kadar yediğim en lezzetlisini Midilli adası'da yemiştim....
YanıtlaSilEllerine sağlık harika görünüyor gerçekten.....
Benzer kültürler olunca yemeklerimizin çoğu da aynı :) Afiyet olsun.
Sil