Acur Turşusu Nasıl Yapılır
Kaynar Suyla Turşu Nasıl Yapılır
1 litrelik kavanoz için;
Malzemeler: - 1 kilogram kadar ince acur
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 8-10 diş sarımsak
- Kavanozun üzeri dolana kadar kaynayan sıcak su
- Cam Kavanoz
- Hiç kullanılmamış kavanoz kapağı
Yapılışı:
- Acurlar fırça yardımıyla iyice yıkanıp, süzülüp kurumaya bırakılır.
- Tencerede su kaynatılır.
- Acurların uç kısımlarından bıçakla biraz alınıp, gerekirse iki üç parçaya bölünür.
- Ayıklanmış sarımsaklarla birlikte kavanoza sıkıca yerleştirilir.
- Üzerine 1 çay kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu 3-4 adet limon tuzu ve her bir litrelik kavanoza 1 çay bardağı sirke dökülür.
- Kaynamakta olan sıcak su ile kavanozların üstü tamamlanıp yeni alınmış kavanoz kapağı ile sıkıca kapatılarak ters çevrilir.
- Kavanozlarda sızıntı yoksa ertesi gün düzeltilip, güneş almayan bir yerde saklanır.
- Ben turşuyu iki litrelik kavanoza yaptığımdan bu ölçünün iki katını kullandım.
Çok kolaymış :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
Sil