15 Eylül 2019 Pazar

KAYNAR SUYLA ACUR TURŞUSU

Acur Turşusu Tarifi
Acur Turşusu Nasıl Yapılır
Kaynar Suyla Turşu Nasıl Yapılır
1 litrelik kavanoz için;
Malzemeler: 
  • 1 kilogram kadar ince acur 
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu 
  • 1 çay kaşığı toz şeker 
  • 1 çay kaşığı limon tuzu 
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi 
  • 8-10 diş sarımsak 
  • Kavanozun üzeri dolana kadar kaynayan sıcak su
  • Cam Kavanoz
  • Hiç kullanılmamış kavanoz kapağı
Yapılışı:
  • Acurlar fırça yardımıyla iyice yıkanıp, süzülüp kurumaya bırakılır.
  • Tencerede su kaynatılır.
  • Acurların uç kısımlarından bıçakla biraz alınıp, gerekirse iki üç parçaya bölünür.
  • Ayıklanmış sarımsaklarla birlikte kavanoza sıkıca yerleştirilir.
  • Üzerine 1 çay kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu 3-4 adet limon tuzu ve her bir litrelik kavanoza 1 çay bardağı sirke dökülür.
  • Kaynamakta olan sıcak su ile kavanozların üstü tamamlanıp yeni alınmış kavanoz kapağı ile sıkıca kapatılarak ters çevrilir.
  • Kavanozlarda sızıntı yoksa ertesi gün düzeltilip, güneş almayan bir yerde saklanır.
  • Ben turşuyu iki litrelik kavanoza yaptığımdan bu ölçünün iki katını kullandım.

2 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...