Böğürtlen Reçeli Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- Yarım kilogram böğürtlen
- Yarım kilogram toz şeker
- Yarım limonun suyu
Yapılışı:
- Böğürtlenlerin yaprakları, varsa ezik kısımları ayıklanır.
- Fazla zedelemeden bol su içinde bir kez yıkanıp, süzülmeye bırakılır.
- Derin bir tencerenin içine bir sıra böğürtlen bir sıra toz şeker olacak şekilde konulup, bir gece sulanması için bekletilir.
- Eğer böğürtlenleriniz çok olgun değilse ve sulanmadıysa çok az su ekleyebilirsiniz.
- Ertesi gün sulanmış olan böğürtlenler önce orta sonra kısık ateş üzerinde fazla karıştırmadan kıvam alana kadar pişirilir.
- Ocaktan indirmeye yakın limon suyu da eklenip, bir iki taşım daha kaynatılarak ocaktan alınır.
- Reçel henüz sıcakken kavanozlara paylaştırılıp, kapağı sıkıca kapatılıp ters çevrilir.
- Ters çevrilen kavanozlarda sızıntı yoksa ertesi gün düzeltilip, güneş görmeyen bir yere kaldırılır.
Ellerine sağlık. Annem sağolsun köyden yapıp gönderiyor. Hazıra konuyoruz:)
YanıtlaSilÇok teşekkürler.Hazır yapanlar varken şimdilik keyfini sürün o zaman, bir gün geliyor iş başa düşüyor çünkü :) Size de afiyet olsun.
Sil