23 Eylül 2019 Pazartesi

BÖĞÜRTLEN REÇELİ

Böğürtlen Reçeli Tarifi
Böğürtlen Reçeli Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • Yarım kilogram böğürtlen 
  • Yarım kilogram toz şeker 
  • Yarım limonun suyu
Yapılışı:
  • Böğürtlenlerin yaprakları, varsa ezik kısımları ayıklanır.
  • Fazla zedelemeden bol su içinde bir kez yıkanıp, süzülmeye bırakılır.
  • Derin bir tencerenin içine bir sıra böğürtlen bir sıra toz şeker olacak şekilde konulup, bir gece sulanması için bekletilir.
  • Eğer böğürtlenleriniz çok olgun değilse ve sulanmadıysa çok az su ekleyebilirsiniz.
  • Ertesi gün sulanmış olan böğürtlenler önce orta sonra kısık ateş üzerinde fazla karıştırmadan kıvam alana kadar pişirilir.
  • Ocaktan indirmeye yakın limon suyu da eklenip, bir iki taşım daha kaynatılarak ocaktan alınır.
  • Reçel henüz sıcakken kavanozlara paylaştırılıp, kapağı sıkıca kapatılıp ters çevrilir.
  • Ters çevrilen kavanozlarda sızıntı yoksa ertesi gün düzeltilip, güneş görmeyen bir yere kaldırılır.


2 yorum:

  1. Ellerine sağlık. Annem sağolsun köyden yapıp gönderiyor. Hazıra konuyoruz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.Hazır yapanlar varken şimdilik keyfini sürün o zaman, bir gün geliyor iş başa düşüyor çünkü :) Size de afiyet olsun.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...