Kaynar Suyla Kornişon Turşusu Tarifi
Kaynar Suyla Salatalık Turşusu Tarifi
Malzemeler:
- 1 kilogram kadar turşuluk sebze (acur veya salatalık veya kornişon)
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 8-10 diş sarımsak
- Kavanozun üzeri dolana kadar kaynayan sıcak su
- Cam kavanoz
- Hiç kullanılmamış kavanoz kapağı
Yapılışı:
- Hangi sebzenin turşusu yapılacaksa olabildiğince tazesi ve minikleri seçilir.
- Acur ve Kornişonlar bir gece önceden su içinde bırakılıp, ertesi gün fırça yardımıyla iyice yıkanıp, süzülüp kurumaya bırakılır.
- Salatalıklar yıkanıp, iki ucundan biraz kesilip süzülmeye bırakılır.
- Tencerede su kaynatılır.
- Sebzelerin uç kısımlarından bıçakla biraz alınıp, acurlar bıçakla bir kaç yerinden delinir.
- Ayıklanmış sarımsaklarla birlikte sebzeler kavanozlara sıkıca yerleştirilir.
- Sebzelerin üzerine her bir litrelik kavanoz için; 1 çay kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu, 3-4 adet limon tuzu ve 1 çay bardağı sirke dökülür.
- Kaynamakta olan sıcak su ile kavanozların üstü tamamlanıp hiç kullanılmamış kavanoz kapağı ile sıkıca kapatılıp, ters çevrilir.
- Kavanozlarda sızıntı yoksa ertesi gün düzeltilip, güneş almayan bir yerde saklanır.
- Turşuları yaptığım kavanozlar değişik boyutlarda olduğundan ölçüleri birer litrelik kavanoza göre veriyorum.Siz de büyük boy kavanoza yapacaksanız, kavanoz ölçünüze göre diğer ölçüleri de arttırmalısınız.
oooooo yaaa yapayım bi kornişon :)
YanıtlaSilTam zamanı, kolay gelsin :)
Sil