25 Eylül 2019 Çarşamba

KAYNAR SUYLA TURŞU YAPIMI

Kaynar Suyla Acur Turşusu Tarifi
Kaynar Suyla Kornişon Turşusu Tarifi
Kaynar Suyla Salatalık Turşusu Tarifi
Ölçüler 1 litrelik kavanoz için;
Malzemeler: 
  • 1 kilogram kadar turşuluk sebze (acur veya salatalık veya kornişon)
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu 
  • 1 çay kaşığı toz şeker 
  • 1 çay kaşığı limon tuzu 
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi 
  • 8-10 diş sarımsak 
  • Kavanozun üzeri dolana kadar kaynayan sıcak su
  • Cam kavanoz
  • Hiç kullanılmamış kavanoz kapağı

Yapılışı:
  • Hangi sebzenin turşusu yapılacaksa olabildiğince tazesi ve minikleri seçilir.
  • Acur ve Kornişonlar bir gece önceden su içinde bırakılıp, ertesi gün fırça yardımıyla iyice yıkanıp, süzülüp kurumaya bırakılır.
  • Salatalıklar yıkanıp, iki ucundan biraz kesilip süzülmeye bırakılır.
  • Tencerede su kaynatılır.
  • Sebzelerin uç kısımlarından bıçakla biraz alınıp, acurlar bıçakla bir kaç yerinden delinir.
  • Ayıklanmış sarımsaklarla birlikte sebzeler kavanozlara sıkıca yerleştirilir.
  • Sebzelerin üzerine her bir litrelik kavanoz için; 1 çay kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu, 3-4 adet limon tuzu ve 1 çay bardağı sirke dökülür.
  • Kaynamakta olan sıcak su ile kavanozların üstü tamamlanıp hiç kullanılmamış kavanoz kapağı ile sıkıca kapatılıp, ters çevrilir.
  • Kavanozlarda sızıntı yoksa ertesi gün düzeltilip, güneş almayan bir yerde saklanır.
  • Turşuları yaptığım kavanozlar değişik boyutlarda olduğundan ölçüleri birer litrelik kavanoza göre veriyorum.Siz de büyük boy kavanoza yapacaksanız, kavanoz ölçünüze göre diğer ölçüleri de arttırmalısınız.



2 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...