Yasemin Poğaça Nasıl Yapılır
Mayasız Poğaça Tarifi
Malzemeler:
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- 3 adet haşlanmış patates
- 100 gram lor
- 1 adet yumurtanın akı
- Karabiber
- Tuz
- Maydanoz
- 1 adet yumurtanın akı
- Susam
- Çörekotu
Yapılışı:
- Patatesler haşlanıp, kabukları soyulduktan sonra sıcakken eziciyle veya çatalla ezilir.
- Patates, lor, yumurta akı, karabiber, tuz ve ince kıyılmış maydanozla karıştırılıp hazırlanan iç malzemesinden yuvarlayarak minik toplar yapılır.
- Başka bir kapta oda sıcaklığındaki yumurtanın sarıları, süt, yoğurt, sirke ve zeytinyağı derin bir kap içinde karıştırılır.
- Kabartma tozu ve elenmiş un da azar azar eklenip, yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.
- Hamurun üzeri örtülerek, on beş dakika kadar dinlendirilir.
- Hamur hafif unlanmış tezgahta merdaneyle dikdörtgen şekilde açılır.
- Dikdörtgen açılan hamurdan kare kare parçalar kesilir.
- Her karenin ortasına lorlu, patatesli karışımdan konulup, hamurun dört yanına ortada birleştirmeden kesikler atılır.
- Şekilde görüldüğü gibi kesiklerin uç kısımları patatesli karışımın üzerinde birleştirilir.
- Dört uç da yukarıda birleşince parmağımızla iyice bastırılır.
- Mantı gibi kapanan hamurların kesik uçları dış tarafa doğru tekrar birleştirilerek, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Üstlerine yumurta akı sürülüp, ortasına çörek otu kenarlarına susam serpilir.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kontrollü olarak kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.