Yasemin Poğaça Nasıl Yapılır
Mayasız Poğaça Tarifi
Malzemeler:
- 1 çay bardağı süt
 - 1 çay bardağı yoğurt
 - 1 çay bardağı zeytinyağı
 - 2 adet yumurtanın sarısı
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 yemek kaşığı sirke
 - 1 yemek kaşığı tuz
 - 4 su bardağı un
 
- 3 adet haşlanmış patates
 - 100 gram lor
 - 1 adet yumurtanın akı
 - Karabiber
 - Tuz
 - Maydanoz
 
- 1 adet yumurtanın akı
 - Susam
 - Çörekotu
 
Yapılışı: 
- Patatesler haşlanıp, kabukları soyulduktan sonra sıcakken eziciyle veya çatalla ezilir.
 - Patates, lor, yumurta akı, karabiber, tuz ve ince kıyılmış maydanozla karıştırılıp hazırlanan iç malzemesinden yuvarlayarak minik toplar yapılır.
 - Başka bir kapta oda sıcaklığındaki yumurtanın sarıları, süt, yoğurt, sirke ve zeytinyağı derin bir kap içinde karıştırılır.
 - Kabartma tozu ve elenmiş un da azar azar eklenip, yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.
 - Hamurun üzeri örtülerek, on beş dakika kadar dinlendirilir.
 - Hamur hafif unlanmış tezgahta merdaneyle dikdörtgen şekilde açılır.
 - Dikdörtgen açılan hamurdan kare kare parçalar kesilir.
 - Her karenin ortasına lorlu, patatesli karışımdan konulup, hamurun dört yanına ortada birleştirmeden kesikler atılır.
 - Şekilde görüldüğü gibi kesiklerin uç kısımları patatesli karışımın üzerinde birleştirilir.
 - Dört uç da yukarıda birleşince parmağımızla iyice bastırılır.
 - Mantı gibi kapanan hamurların kesik uçları dış tarafa doğru tekrar birleştirilerek, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
 - Üstlerine yumurta akı sürülüp, ortasına çörek otu kenarlarına susam serpilir.
 - Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kontrollü olarak kızarana kadar pişirilir.
 



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.