Şeftalili Kek Nasıl Yapılır
Meyveli Kek Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 3 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1-2 adet şeftali
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki yumurtalara toz şeker eklenip mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
- Yoğurt ve zeytinyağı da karıştırılıp, mikserle çırpılır.
- Elenmiş un ve kabartma tozu da eklenerek kaşıkla iyice karıştırılır.
- Yağlanıp hafifçe unlanmış kek kalıbına dökülür.
- Şeftaliler yıkanıp, ikiye bölündükten sonra çekirdekleri çıkartılıp, kabuklu olarak ince ince dilimlenir.
- Hamurun üzerine şeftali dilimleri sıra sıra istenen şekilde dizilir.
- Karamelize olması istenirse şeftali dilimlerinin üzerine toz şeker serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında içini çekene kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Soğuyunca kalıptan çıkartılıp servis tabağına alınır.
- İstenirse üzerine pudra şekeri elenip, dilimlenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.