20 Eylül 2019 Cuma

ŞEFTALİLİ KEK

Şeftalili Kek Tarifi
Şeftalili Kek Nasıl Yapılır
Meyveli Kek Tarifi
Malzemeler:
  • 2 adet yumurta 
  • 3 çay bardağı toz şeker 
  • 2 çay bardağı yoğurt 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 2 su bardağı un 
  • 1-2 adet şeftali
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki yumurtalara toz şeker eklenip mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Yoğurt ve zeytinyağı da karıştırılıp, mikserle çırpılır.
  • Elenmiş un ve kabartma tozu da eklenerek kaşıkla iyice karıştırılır. 
  • Yağlanıp hafifçe unlanmış kek kalıbına dökülür.
  • Şeftaliler yıkanıp, ikiye bölündükten sonra çekirdekleri çıkartılıp, kabuklu olarak ince ince dilimlenir.
  • Hamurun üzerine şeftali dilimleri sıra sıra istenen şekilde dizilir.
  • Karamelize olması istenirse şeftali dilimlerinin üzerine toz şeker serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında içini çekene kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Soğuyunca kalıptan çıkartılıp servis tabağına alınır.
  • İstenirse üzerine pudra şekeri elenip, dilimlenerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...