14 Eylül 2019 Cumartesi

DOLGULU LOR KURABİYESİ

Lorlu Kurabiye Tarifi
Sakız Dolgulu Lor Kurabiyesi Tarifi
Zeytinyağlı Sakızlı Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

  • 250 gram tatlı lor 
  • 1,5 çay bardağı toz şeker 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet yumurta (birinin beyazı üzerine)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket damla sakızlı şekerli vanilin
  • 1 kase susam
  • 1 paket Ülker Toffe damla sakızı aromalı şeker (275 gramlık paket)  
Yapılışı: 
  • Tatlı lor, toz şeker, zeytinyağı ve yumurtalar karıştırılır.
  • Yumurtalardan birinin beyazı üzeri için ayrılır.
  • Un, vanilin ve kabartma tozu elenip, diğer malzemelerle karıştırılarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.
  • Hamurdan irice parçalar kopartılıp, elimizle biraz açıldıktan sonra içlerine sakız aromalı şekerlerden konularak kapatılır.
  • Önce çırpılmış yumurta akına daha sonra susama bulanır.
  • Ek yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
  • Önceden 180 derece ısıtılmış fırında, kontrollü olarak yaklaşık yarım saat pişirilir.
  • Soğuması beklenip, tepsiden alınır.

3 yorum:

  1. Merhaba. Özenli çalışmalarınızı rastladıkça izliyorum. Bu tarifi ketojenik beslenmeseydim hemen denemek isterdim. Belki bir gün misafirler için denerim. Çok ilginç geldi. Ellerinize sağlık. 💝

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Füsun hanım :) Sevgilerimle...

      Sil
  2. Adımı yazmayı unuttum anonimden giriş ysptığım için. Fisun Erdemir

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...