Sakız Dolgulu Lor Kurabiyesi Tarifi
Zeytinyağlı Sakızlı Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 250 gram tatlı lor
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet yumurta (birinin beyazı üzerine)
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket damla sakızlı şekerli vanilin
- 1 kase susam
- 1 paket Ülker Toffe damla sakızı aromalı şeker (275 gramlık paket)
Yapılışı:
- Tatlı lor, toz şeker, zeytinyağı ve yumurtalar karıştırılır.
- Yumurtalardan birinin beyazı üzeri için ayrılır.
- Un, vanilin ve kabartma tozu elenip, diğer malzemelerle karıştırılarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.
- Hamurdan irice parçalar kopartılıp, elimizle biraz açıldıktan sonra içlerine sakız aromalı şekerlerden konularak kapatılır.
- Önce çırpılmış yumurta akına daha sonra susama bulanır.
- Ek yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında, kontrollü olarak yaklaşık yarım saat pişirilir.
- Soğuması beklenip, tepsiden alınır.
Merhaba. Özenli çalışmalarınızı rastladıkça izliyorum. Bu tarifi ketojenik beslenmeseydim hemen denemek isterdim. Belki bir gün misafirler için denerim. Çok ilginç geldi. Ellerinize sağlık. 💝
YanıtlaSilÇok teşekkürler Füsun hanım :) Sevgilerimle...
SilAdımı yazmayı unuttum anonimden giriş ysptığım için. Fisun Erdemir
YanıtlaSil