Meyveli Kek Tarifi
Anjelika Erikli Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 125 gram tereyağı
- 2 su bardağı un
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 5-6 adet anjelika veya mürdüm eriği
Yapılışı:
- Yumurtalar ve toz şeker mikser ile beyazlaşana kadar çırpılır.
- Eritilip, soğutulmuş tereyağı eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Un, kabartma tozu, vanilya eklenip, karıştırılır.
- Yağlanıp, unlanmış yuvarlak bir kalıba karışım dökülür.
- Eriklerin çekirdekleri temizlenip, ince ince doğranarak kekin üzerine istenen şekilde dizilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 40 dakika kadar pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra, soğuyunca üzerine istenirse pudra şekeri serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.