Napoliten Sos Tarifi
Napoliten Sos Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- Yarım paket makarna
- 1,5 litre su
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 3-4 adet büyük boy olgun domates
- 8-10 yaprak ince kıyılmış fesleğen
- 8-10 adet ince kıyılmış maydanoz
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber, tuz
- Yarım çay bardağı makarnanın haşlama suyu
Yapılışı:
- Derin bir tencereye su, tuz ve bir tatlı kaşığı kadar zeytinyağı eklenip, makarnanın suyu kaynatılır.
- Makarnalar istenen yumuşaklığa gelene kadar orta ateş üzerinde pişirilir.
- Makarnanın haşlama suyundan yarım çay bardağı ayrılıp, kalan suyu süzülür.
- Domateslerin kabukları soyulup, küp küp doğranır.
- Kuru soğan ve sarımsaklar incecik doğranıp zeytinyağında pembeleştirilir.
- Domatesler, kıyılmış maydanoz ve fesleğen yapraklarına ayırdığımız haşlama suyu da eklenerek kısık ateşte sos pişirilir.
- Sos sıcakken makarna ile karıştırılıp, servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.