17 Eylül 2019 Salı

NAPOLİTEN SOSLU MAKARNA

Napoliten Soslu Makarna Tarifi
Napoliten Sos Tarifi
Napoliten Sos Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • Yarım paket makarna 
  • 1,5 litre su 
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Tuz 
Sos malzemesi:
  • 3-4 adet büyük boy olgun domates 
  • 8-10 yaprak ince kıyılmış fesleğen 
  • 8-10 adet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 adet kuru soğan 
  • 3 diş sarımsak 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Karabiber, tuz
  • Yarım çay bardağı makarnanın haşlama suyu

Yapılışı:
  • Derin bir tencereye su, tuz ve bir tatlı kaşığı kadar zeytinyağı eklenip, makarnanın suyu kaynatılır.
  • Makarnalar istenen yumuşaklığa gelene kadar orta ateş üzerinde pişirilir.
  • Makarnanın haşlama suyundan yarım çay bardağı ayrılıp, kalan suyu süzülür.
  • Domateslerin kabukları soyulup, küp küp doğranır.
  • Kuru soğan ve sarımsaklar incecik doğranıp zeytinyağında pembeleştirilir.
  • Domatesler, kıyılmış maydanoz ve fesleğen yapraklarına ayırdığımız haşlama suyu da eklenerek kısık ateşte sos pişirilir.
  • Sos sıcakken makarna ile karıştırılıp, servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...