29 Eylül 2019 Pazar

KAVUN REÇELİ

Kavun Reçeli Tarifi
Kavun Reçeli Nasıl Yapılır

Malzemeler:
  • 800 gram dilimlenmiş kavun ( hırsız almaz-çalmaz kavunu ) 
  • Yarım kilogram toz şeker 
  • 1 çay bardağı su 
  • Yarım limonun suyu 
Yapılışı:
  • Kavunun kabuğu soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra irice parçalar halinde dilimlenir.
  • Toz şekerin yarısı tencereye konulup, üzerine kavun dilimleri ve toz şekerin kalan yarısı dökülür. 
  • Bir gece sulanması için bekletilir.
  • Ertesi gün ocağın üzerine alınıp, bir çay bardağı da su eklenir.
  • Önce orta sonra kısık ateş üzerinde reçel kıvamı alıncaya kadar pişirilir.
  • Ocaktan indirmeye yakın limon suyu da eklenip, bir iki taşım daha kaynatılır.
  • Sıcakken kavanozlara paylaştırılıp, kavanozlar ters çevrilir.
  • Kavanozlarda sızıntı yoksa ertesi gün güneş almayan serin bir yere kaldırılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...