Kavun Reçeli Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 800 gram dilimlenmiş kavun ( hırsız almaz-çalmaz kavunu )
- Yarım kilogram toz şeker
- 1 çay bardağı su
- Yarım limonun suyu
Yapılışı:
- Kavunun kabuğu soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra irice parçalar halinde dilimlenir.
- Toz şekerin yarısı tencereye konulup, üzerine kavun dilimleri ve toz şekerin kalan yarısı dökülür.
- Bir gece sulanması için bekletilir.
- Ertesi gün ocağın üzerine alınıp, bir çay bardağı da su eklenir.
- Önce orta sonra kısık ateş üzerinde reçel kıvamı alıncaya kadar pişirilir.
- Ocaktan indirmeye yakın limon suyu da eklenip, bir iki taşım daha kaynatılır.
- Sıcakken kavanozlara paylaştırılıp, kavanozlar ters çevrilir.
- Kavanozlarda sızıntı yoksa ertesi gün güneş almayan serin bir yere kaldırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.