6 Eylül 2019 Cuma

AJVAR SOS

Ajvar Tarifi
Ajvar Sos Tarifi
Malzemeler: 
  • 3-4 adet patlıcan
  • 3-4 adet armut domates 
  • 3-4 adet kapya biber 
  • 1 adet orta boy kuru soğan 
  • 3-4 diş sarımsak 
  • 1 çay kaşığı acı pul kırmızı biber 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • Tuz 
Yapılışı: 
  • Patlıcanlar ve kapya biberler tercihen odun ateşinde veya ocak üzerinde közlenip, kolay soyulması için gazete kağıdına sarılıp bekletilir. 
  • Kuru soğan zeytinyağında pembeleştirilir, dövülmüş sarımsaklar da eklenerek yağda çevrilir.
  • Minik minik doğranmış domatesler de eklenir. 
  • Domatesler suyunu çekmeye yakın kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, minik minik doğranmış patlıcan ve kapya biberler de eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Acı pul biber ve tuzu da eklenip, blender yardımıyla tencerenin içinde parçalanır. 
  • Hemen yenilmeyecek kış için saklanacaksa, sos kaynarken temiz bir kavanoza ağzından bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurulup, hiç kullanılmamış bir kapakla sıkıca kapatılır.
  • Kavanoz ters çevrilip mutfak havlusuyla sarılarak tezgah üzerinde bir gün bekletilir.
  • Serin güneş görmeyen bir yere kaldırılır.
  • Açılan her kavanozda kalan kısımın üzerine zeytinyağı dökülerek hava almaması sağlanır ve  açılan kavanozlar buzdolabında saklanarak, bir kaç gün içinde tüketilir.

2 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...