Ajvar Sos Tarifi
- 3-4 adet patlıcan
- 3-4 adet armut domates
- 3-4 adet kapya biber
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı acı pul kırmızı biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Patlıcanlar ve kapya biberler tercihen odun ateşinde veya ocak üzerinde közlenip, kolay soyulması için gazete kağıdına sarılıp bekletilir.
- Kuru soğan zeytinyağında pembeleştirilir, dövülmüş sarımsaklar da eklenerek yağda çevrilir.
- Minik minik doğranmış domatesler de eklenir.
- Domatesler suyunu çekmeye yakın kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, minik minik doğranmış patlıcan ve kapya biberler de eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
- Acı pul biber ve tuzu da eklenip, blender yardımıyla tencerenin içinde parçalanır.
- Hemen yenilmeyecek kış için saklanacaksa, sos kaynarken temiz bir kavanoza ağzından bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurulup, hiç kullanılmamış bir kapakla sıkıca kapatılır.
- Kavanoz ters çevrilip mutfak havlusuyla sarılarak tezgah üzerinde bir gün bekletilir.
- Serin güneş görmeyen bir yere kaldırılır.
- Açılan her kavanozda kalan kısımın üzerine zeytinyağı dökülerek hava almaması sağlanır ve açılan kavanozlar buzdolabında saklanarak, bir kaç gün içinde tüketilir.
Çok güzel Ellerinize sağlık Nergis Hanım
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
Sil