12 Eylül 2019 Perşembe

KIŞLIK HAŞLANMIŞ MISIR

Kışlık Mısır Haşlaması Tarifi
Kışlık Haşlanmış Mısır
Kış Hazırlıkları
Malzemeler: 
  • 7-8 adet mısır 
  • Bol sıcak su
  • Buzdolabı poşeti


Yapılışı: 
  • Mısırların dış kabukları soyulur.
  • Derin bir tencerede bol kaynar su da haşlanır.
  • Soğuduktan sonra elimizle veya mısır taneleme aparatıyla tanelere ayrılıp, kullanacağımız ölçülerde buzdolabı poşetlerine konulup bağlanır.
  • Poşetlerin fazla yer kaplamaması için elimizle yassıltılıp, pipetle havası alınarak üst üste derin dondurucuya konulur.
  • Bütün olarak saklanmak istenirse soğuduktan sonra streç filme sarılıp, yan yana buzdolabı poşetine konularak derin dondurucuya yerleştirilir.
  • Derin dondurucu da bekletilip, kış boyunca salatalarda çorbalarda kullanılır.


2 yorum:

  1. Dolaba mısır atmak hiç aklıma gelmemişti. Halbuki salatalarda ne çok seviyorum.
    Ellerinize sağlık ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pazardan GDO'lu olmadığını düşünüp aldığımız mısırları haşlayıp, taneleyip değişik boyutlarda dondurucuya koyuyorum.Kış boyunca salata ve çorbalarda kullanıyorum yada kış günü canımız haşlanmış mısır isterse bütün koyduğum mısırları çözüldükten sonra biraz sıcak suda bekletiyorum.Çok teşekkür ederim.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...