Kışlık Haşlanmış Mısır
Kış Hazırlıkları
Malzemeler:
- 7-8 adet mısır
- Bol sıcak su
- Buzdolabı poşeti
Yapılışı:
- Mısırların dış kabukları soyulur.
- Derin bir tencerede bol kaynar su da haşlanır.
- Soğuduktan sonra elimizle veya mısır taneleme aparatıyla tanelere ayrılıp, kullanacağımız ölçülerde buzdolabı poşetlerine konulup bağlanır.
- Poşetlerin fazla yer kaplamaması için elimizle yassıltılıp, pipetle havası alınarak üst üste derin dondurucuya konulur.
- Bütün olarak saklanmak istenirse soğuduktan sonra streç filme sarılıp, yan yana buzdolabı poşetine konularak derin dondurucuya yerleştirilir.
- Derin dondurucu da bekletilip, kış boyunca salatalarda çorbalarda kullanılır.
Dolaba mısır atmak hiç aklıma gelmemişti. Halbuki salatalarda ne çok seviyorum.
YanıtlaSilEllerinize sağlık ♥
Pazardan GDO'lu olmadığını düşünüp aldığımız mısırları haşlayıp, taneleyip değişik boyutlarda dondurucuya koyuyorum.Kış boyunca salata ve çorbalarda kullanıyorum yada kış günü canımız haşlanmış mısır isterse bütün koyduğum mısırları çözüldükten sonra biraz sıcak suda bekletiyorum.Çok teşekkür ederim.
Sil