Mayasız Çörek Tarifi
El Açması Çörek Tarifi
Malzemeler:
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- 250 gram lor
- 1 adet yumurtanın akı
- Maydanoz
- 100 gram eritilmiş soğutulmuş tereyağı
- 1 adet yumurtanın akı
- Susam
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki yumurtanın sarıları, süt, yoğurt, sirke ve zeytinyağı derin bir kap içinde karıştırılır.
- Kabartma tozu ve elenmiş un da azar azar eklenip, yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.
- Hamurun üzeri örtülerek, on beş dakika kadar dinlendirilir.
- Hamur önce iki parçaya sonra her parça altı bezeye ayrılır.
- Bezeler hafif unlanmış tezgahta merdaneyle olabildiğince ince açılıp aralarına eritilip soğutulmuş tereyağı sürülerek üst üste konulur.
- Üst üste konulan altı beze biraz merdane ile biraz da etrafından çekiştirilerek büyütülüp, rulo yapılır.
- Streç filme sarılarak buzdolabında tercihen bir gece bekletilir.
- Rulodan iki üç parmak eninde parçalar kesilip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Üzerine biraz bastırılıp yassılaştırılarak yumurta akı sürülüp, susam serpilir.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Harika görünüyor. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, sevgilerimle...
Sil