28 Eylül 2019 Cumartesi

KAT KAT ÇÖREK

Çörek Tarifi
Mayasız Çörek Tarifi
El Açması Çörek Tarifi
Malzemeler:
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1 çay bardağı yoğurt 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 2 adet yumurtanın sarısı 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 yemek kaşığı sirke 
  • 1 yemek kaşığı tuz 
  • 4 su bardağı un 
İçine: 
  • 250 gram lor  
  • 1 adet yumurtanın akı 
  • Maydanoz 
Hamur aralarına sürmek için:
  • 100 gram eritilmiş soğutulmuş tereyağı 
Üzerine:
  • 1 adet yumurtanın akı 
  • Susam 

Yapılışı: 
  • Oda sıcaklığındaki yumurtanın sarıları, süt, yoğurt, sirke ve zeytinyağı derin bir kap içinde karıştırılır.
  • Kabartma tozu ve elenmiş un da azar azar eklenip, yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.
  • Hamurun üzeri örtülerek, on beş dakika kadar dinlendirilir.
  • Hamur önce iki parçaya sonra her parça altı bezeye ayrılır.
  • Bezeler hafif unlanmış tezgahta merdaneyle olabildiğince ince açılıp aralarına eritilip soğutulmuş tereyağı sürülerek üst üste konulur. 
  • Üst üste konulan altı beze biraz merdane ile biraz da etrafından çekiştirilerek büyütülüp, rulo yapılır.
  • Streç filme sarılarak buzdolabında tercihen bir gece bekletilir.
  • Rulodan iki üç parmak eninde parçalar kesilip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Üzerine biraz bastırılıp yassılaştırılarak yumurta akı sürülüp, susam serpilir.
  • Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.

2 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...