Ev Yapımı Erik Suyu Tarifi
Malzemeler:
- 1 kilogram olgun erik
- 2 litre su
- 2 çay bardağı toz şeker
Yapılışı:
- Erikler yıkanıp, toz şeker ve su eklenerek tencereye alınır.
- Toz şeker eriyene kadar kısık ateş üzerinde karıştırılır.
- Eriklerin kabukları çatlayıp çekirdeğinden ayrılma kıvamına gelene kadar pişirilir.
- Ocağın altı kapatılıp, posasını alta geçirmeden sıcakken önce süzgeçten sonra tülbentten geçirilip süzülür.
- Soğuduktan sonra gerekirse biraz daha soğuk su ve buz eklenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.