Kışlık Menemen Tarifi
Kışlık Menemen Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 3 kilogram domates
- Yarım kilogram yeşil sivri biber
- 10-15 adet acı biber (istenirse)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
Yapılışı:
- Domatesler yıkanıp kabuğunun kolay soyulması için, alt kısımları + şeklinde bıçakla kesildikten sonra kaynar su içinde biraz bekletilip çıkartılır.
- Kabuğu soyulan domatesler küp küp doğranır.
- Biberler çok iri olmayacak şekilde doğranıp, zeytinyağında biraz çevrilir.
- Doğranmış domatesler ve tuzu da eklenerek istenen kıvama gelene kadar pişirilir.
- Tencere kaynamaya devam ederken temiz kavanozlara üstünden bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurulur.
- Kaynar suyla yıkanıp kurulanmış ve hiç kullanılmamış kapaklarla sıkıca kapatılıp, sofra bezi üzerine ters çevrilir.
- Üzeri de sofra beziyle örtülerek ertesi gün serin, güneş görmeyen bir dolaba kaldırılır.
- Litrelik olanlar kışın yumurta kırıp menemen yapmak için, küçük kavanozlarda yapılanlar da bulgur pilavına vb. eklenerek veya hazır sos olarak tüketilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.