Çakal Eriği Marmelatı Tarifi
Malzemeler:
- 5 su bardağı olgun güvem eriği
- 2 su bardağı toz şeker
- 4-5 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Yapılışı:
- Güvem eriklerinin yaprakları, dalları varsa çürükleri ayıklanır iyice yıkanıp, süzülür.
- Derin bir tencereye alınan güvemlerin üzerine su eklenerek yumuşayıp, koyulaşana kadar pişirilir.
- Soğuduktan sonra süzgeçten geçirilip, başka bir tencereye alınır.
- Toz şeker eklenerek marmelat kıvamını alana kadar kısık ateş üzerinde arada karıştırılarak pişirilir.
- Limon suyu da eklenip, bir taşım daha kaynatılıp ocaktan indirilir.
- Kavanozlara paylaştırılıp, kapağı kapatılarak ters çevrilir.
- Güvem erikli diğer tariflerime bakmak isterseniz;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.