Çakal Eriği Marmelatı Tarifi
Malzemeler:
- 5 su bardağı olgun güvem eriği
 - 2 su bardağı toz şeker
 - 4-5 su bardağı su
 - Yarım limonun suyu
 
Yapılışı:
- Güvem eriklerinin yaprakları, dalları varsa çürükleri ayıklanır iyice yıkanıp, süzülür.
 - Derin bir tencereye alınan güvemlerin üzerine su eklenerek yumuşayıp, koyulaşana kadar pişirilir.
 - Soğuduktan sonra süzgeçten geçirilip, başka bir tencereye alınır.
 - Toz şeker eklenerek marmelat kıvamını alana kadar kısık ateş üzerinde arada karıştırılarak pişirilir.
 - Limon suyu da eklenip, bir taşım daha kaynatılıp ocaktan indirilir.
 - Kavanozlara paylaştırılıp, kapağı kapatılarak ters çevrilir.
 - Güvem erikli diğer tariflerime bakmak isterseniz;
 



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.