10 Eylül 2019 Salı

GÜVEM MARMELATI

Güvem Eriği Marmelatı Tarifi
Çakal Eriği Marmelatı Tarifi
Malzemeler:
  • 5 su bardağı olgun güvem eriği 
  • 2 su bardağı toz şeker 
  • 4-5 su bardağı su 
  • Yarım limonun suyu
Yapılışı:
  • Güvem eriklerinin yaprakları, dalları varsa çürükleri ayıklanır iyice yıkanıp, süzülür.
  • Derin bir tencereye alınan güvemlerin üzerine su eklenerek yumuşayıp, koyulaşana kadar pişirilir.
  • Soğuduktan sonra süzgeçten geçirilip, başka bir tencereye alınır.
  • Toz şeker eklenerek marmelat kıvamını alana kadar kısık ateş üzerinde arada karıştırılarak pişirilir.
  • Limon suyu da eklenip, bir taşım daha kaynatılıp ocaktan indirilir.
  • Kavanozlara paylaştırılıp, kapağı kapatılarak ters çevrilir.
  • Güvem erikli diğer tariflerime bakmak isterseniz;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...