Böğürtlen Reçeli Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- Yarım kilogram böğürtlen
 - Yarım kilogram toz şeker
 - Yarım limonun suyu
 
Yapılışı:
- Böğürtlenlerin yaprakları, varsa ezik kısımları ayıklanır.
 - Fazla zedelemeden bol su içinde bir kez yıkanıp, süzülmeye bırakılır.
 - Derin bir tencerenin içine bir sıra böğürtlen bir sıra toz şeker olacak şekilde konulup, bir gece sulanması için bekletilir.
 - Eğer böğürtlenleriniz çok olgun değilse ve sulanmadıysa çok az su ekleyebilirsiniz.
 - Ertesi gün sulanmış olan böğürtlenler önce orta sonra kısık ateş üzerinde fazla karıştırmadan kıvam alana kadar pişirilir.
 - Ocaktan indirmeye yakın limon suyu da eklenip, bir iki taşım daha kaynatılarak ocaktan alınır.
 - Reçel henüz sıcakken kavanozlara paylaştırılıp, kapağı sıkıca kapatılıp ters çevrilir.
 - Ters çevrilen kavanozlarda sızıntı yoksa ertesi gün düzeltilip, güneş görmeyen bir yere kaldırılır.
 




Ellerine sağlık. Annem sağolsun köyden yapıp gönderiyor. Hazıra konuyoruz:)
YanıtlaSilÇok teşekkürler.Hazır yapanlar varken şimdilik keyfini sürün o zaman, bir gün geliyor iş başa düşüyor çünkü :) Size de afiyet olsun.
Sil