14 Kasım 2019 Perşembe

VEGAN KREMALI KURABİYE

Vegan Kurabiye Tarifi
Vegan Kurabiye Nasıl Yapılır
Vegan Kremalı Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
  • 2 su bardağı un 
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri 
  • 1 su bardağı buğday nişastası 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması:
  • 2,5 su bardağı soya sütü 
  • 4 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası 
  • 1 yemek kaşığı un 
Üzerine: 
  • 1 su bardağı kadar fındık kırığı

Yapılışı:
  • Malzemeler karıştırılıp,yoğrulur.
  • Üzeri örtülüp yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
  • Hamurdan parçalar kopartılıp yuvarlandıktan sonra üstlerine biraz bastırılır.
  • Kurabiyelerden üste gelecek olanlar fındık kırığına bulanarak, alta gelecek olanlar fındık kırığına bulanmadan yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol edilerek pişirilir.
  • Pişen kurabiyeler soğurken, kreması hazırlanır.
  • Kreması; tencerede toz şeker, nişasta ve un karıştırılıp soya sütü azar azar eklenerek ve sürekli karıştırılarak muhallebi gibi pişirilerek hazırlanır. 
  • İki kurabiyenin arasına hazırlanan kremadan birer kaşık konulup, fındık kırığına bulanmış olan kurabiye üste gelecek şekilde kapatılır.

12 Kasım 2019 Salı

ÇINTAR SOTE

Çıntar Sote Tarifi
Çıntar Mantarı Kavurması Tarifi
Melki Sote Tarifi
Malzemeler:
  • 1 kilogram çıntar mantarı
  • 1 adet kuru soğan 
  • 2-3 adet domates
  • 2-3 adet yeşil sivri biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı karabiber 
  • Maydanoz

Yapılışı:
  • Çıntarlar zedelenmeden bol suda yıkanıp, irice parçalar halinde doğranır.
  • Zeytinyağı konulan tavada çıntarlar ve doğranmış soğanlar biraz kavrulur.
  • Doğranmış biberler ve domatesler de eklenip, suyunu çekene kadar orta ateşte kavrulur.
  • İstenirse ince kıyılmış maydanoz eklenir.
  • Pişmesine yakın tuz ve karabiber eklenip, sıcak servis edilir.

11 Kasım 2019 Pazartesi

GUACAMOLE SOS

Guacamole Tarifi
Guacamole Sos Nasıl Yapılır
Avokadolu Sos Tarifi
Malzemeler:
  • 3 adet olgun avokado
  • 1 adet domates
  • 1 adet kırmızı soğan 
  • 2 adet jalepeno biberi veya acı biber
  • 1 diş sarımsak
  • Bir kaç dal kişniş
  • Yarım limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı:
  • Avokadoların çekirdeği çıkartılıp, kabukları soyulduktan sonra çatalla ezilir.
  • Kabuğu soyulmuş domates ve çekirdekleri çıkartılmış acı biberler doğranır.
  • Kırmızı soğan, sarımsak ve kişniş ince ince kıyılır.
  • Karabiber, tuz, limon suyu ve zeytinyağı da eklenerek tüm malzemeler karıştırılır.
  • Dip sos olarak veya et, tavuk yemeklerinin yanında sos olarak kullanılır.

9 Kasım 2019 Cumartesi

BROWNİ KURABİYE

Browni Kurabiye Tarifi
Browni Kurabiye Nasıl Yapılır
Islak Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
  • 125 gram tereyağı 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı pudra şekeri 
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 3 yemek kaşığı kakao 
  • 3 su bardağı un
  Islatmak için:
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 çay bardağı toz şeker 
    Üzerine:
    • Hindistan cevizi
    Yapılışı: 
    • Kaseye ılık süt dökülüp, toz şeker içinde eriyene kadar karıştırılır.
    • Başka bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağ ve yumurtaya zeytinyağı da eklenip, karıştırılır. 
    • Diğer malzemeler de sırasıyla eklenerek, yumuşak bir hamur yoğurulur.
    • Hamurdan kopartılan parçalar yuvarlanıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
    • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kontrol edilerek pişirilir.
    • Fırından çıkan sıcak kurabiyeler şekerli sütün içinde biraz bekletilip, çıkartılır.
    • Kurabiyelerin üzeri istenirse hindistan cevizi ile süslenir.

    7 Kasım 2019 Perşembe

    EV YAPIMI CİPS VE DİP SOSLAR

    Yufkadan Ev Yapımı Cips Tarifi
    Yufkadan Cips Nasıl Yapılır
    Dip Sos Tarifleri
    Yufka Cips Malzemeleri:
    • 2 adet yufka
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • Toz kırmızı biber, Karabiber, Kekik
    Yufka Cips Yapılışı:
    • Yufkanın biri tezgahın üzerine yayılır.
    • Bir kaba konulan zeytinyağında biber salçası iyice ezilip, baharatlarla karıştırılır.
    • Yufkanın üzerine fırça yardımıyla zeytinyağlı salçalı baharatlı karışım ince bir tabaka halinde yayılır.
    • İkinci yufka yağlanmış yufkanın üzerine konulup biraz bastırılarak yapışması sağlanır.
    • Kalan zeytinyağlı karışım fırçayla üstteki yufkaya ince bir tabaka halinde sürülür.
    • Yufkalar bıçakla önce karelere sonra da üçgen parçalara kesilir.
    • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine konulup, elimizle bir kaç kez karıştırılarak her yerinin yağlanması sağlanır.
    • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol edilerek 10-15 dakika kadar bekletilip pembeleştikten sonra  fırından çıkartılır.
    • İstenen dip soslarla birlikte servis edilir.
    Pancarlı Dip Sos Malzemeleri:
    • 1 adet haşlanmış pancar
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 diş sarımsak
    • Tuz
    Pancarlı Dip Sos Yapılışı:

    • Pancar haşlanıp, kabukları soyulduktan sonra rendelenir.
    • Suyu iyice süzülmüş yoğurtla karıştırılır.
    • Dövülmüş sarımsak ve tuzu da eklenip servis kasesine alınıp üzerine zeytinyağı gezdirilir.
    Avokadolu Dip Sos Malzemeleri:
    • 1 adet avokado
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1 diş sarımsak
    • Tuz
    Avokadolu Dip Sos Yapılışı:
    • Avokadonun çekirdeği çıkartılıp, kabukları soyularak çatalla iyice ezilir.
    • Suyu iyice süzülmüş yoğurtla karıştırılır.
    • Dövülmüş sarımsak ve tuzu da eklenip servis kasesine alınır.
    Havuçlu Dip Sos Malzemeleri:
    • 1 adet havuç
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1 diş sarımsak
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • Tuz
    Havuçlu Dip Sos Yapılışı:
    • Havuç soyulup, rendelendikten sonra zeytinyağında biraz yumuşayana kadar çevrilir.
    • Soğuyunca suyu iyice süzülmüş yoğurtla karıştırılır.
    • Dövülmüş sarımsak ve tuzu da eklenerek servis kasesine alınır.
    Domatesli Ezme Malzemeleri:
    • 2 adet domates 
    • 1 adet sivri biber 
    • 1 adet taze soğan
    • 1 diş sarımsak 
    • 1 yemek kaşığı acı biber salçası 
    • Kekik, karabiber
    • 1 çay kaşığı tuz 
    • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı 
    • Bir kaç dal maydanoz
    Yapılışı:
    • Domateslerin kabukları soyulup, çekirdekleri çıkartıldıktan sonra mutfak robotunda parçalanır.
    • Taze soğan, maydanoz ve çekirdekleri temizlenmiş yeşil sivri biber  olabildiğince küçük doğranır.
    • Zeytinyağında ezilmiş acı biber salçası, dövülmüş sarımsak, tuz, kekik, karabiberi de eklenip iyice karıştırıldıktan sonra servis kasesine alınır.

    4 Kasım 2019 Pazartesi

    MISIR SALATASI

    Mısır Salatası Tarifi
    Mısır Salatası Nasıl Yapılır
    Malzemeler:

    • 3 su bardağı haşlanmış tane mısır
    • 1 adet kırmızı kapya biber
    • 1 adet havuç
    • 1 adet salatalık
    • 2-3 adet yeşil sivri biber
    • 1 demet maydanoz
    • 1 demet dereotu
    • Yarım çay bardağı zeytinyağı
    • 1 adet limonun suyu 
    • Tuz
    Yapılışı:
    • Mısırlar haşlandıktan sonra tanelere ayrılır.
    • Havuç ve salatalık soyulur.
    • Biberlerin çekirdekli kısımları ayıklanır.
    • Kapya biber, havuç, yeşil sivri biber ve salatalık olabildiğince minik küpler halinde doğranır.
    • Zeytinyağı, tuz ve limon suyu da eklenerek tüm malzemeler karıştırılıp sosunu çekmesi için bekletilir.
    • Maydanoz ve dereotu da doğranıp, en son servis edileceğinde eklenerek karıştırılır.

    1 Kasım 2019 Cuma

    MİNİ PİZZA

    Mini Pizza Tarifi
    Mini Pizza Nasıl Yapılır
    Malzemeler:
    • 2 adet yumurta 
    • 1 çay bardağı zeytinyağı 
    • 50 gram oda sıcaklığında tereyağı
    • 2 çay bardağı süt 
    • 2 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 paket Dr.Oetker instant maya          
    • 5 su bardağı kadar un 
    • Tuz 
    İç malzemesi: 
    • 150 gram kaşar loru
    • Kiraz domates 
    • Yeşil sivri biber 
    • Taze soğan 
    • Maydanoz
    Üzerine: 
    • Yumurta sarısı 
    • Susam

    Yapılışı: 
    • Yumurtalardan birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır.
    • Ilık süte toz şeker eklenip, eriyene kadar karıştırılır.
    • Yumurtalar, şekerli ılık süt, zeytinyağı ve oda sıcaklığındaki tereyağ karıştırılır.
    • Başka bir kaba un elenip, instant maya eklenir.
    • Un azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
    • Yoğurulan hamurun üzeri sofra bezi ile örtülerek mayalanması için bir saat kadar bekletilir.
    • İki katına ulaşan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartılıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
    • Her bezenin üzerine havan eli ile bastırılıp, çukur açılır.
    • Açılan çukurlara maydanoz, taze soğan ve lor karışımından birer tatlı kaşığı kadar konulur.
    • Her çukura domates ve biber dilimleri de konulup, hamurun etrafına ayrılan yumurta sarısı fırça ile sürülüp susam serpilir.
    • Yarım saat de tepside mayalanması için bekletilir.
    • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 25-30 dakika kadar kontrollü olarak pişirilir.

    23 Ekim 2019 Çarşamba

    YAĞSIZ REVANİ

    Revani tarifi
    Yağsız Revani Nasıl Yapılır
    Malzemeler:
    • 4 adet yumurta                                 
    • 1 su bardağı toz şeker                  
    • 1 su bardağı yoğurt                       
    • 2 su bardağı un                          
    • 2 yemek kaşığı irmik                         
    • 2 paket kabartma tozu                      
    • 1 adet portakal kabuğu rendesi                                                      
    Şerbeti:
    •  3,5 su bardağı toz şeker
    •  4 su bardağı su
    Yapılışı:
    • Toz şeker ve su karıştırılıp bir kaç taşım kaynatılır.
    • Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılıp, ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
    • Oda sıcaklığında yumurtalar toz şekerle beyazlaşıncaya kadar çırpılır.
    • Yoğurt, kabartma tozu, irmik ve unda eklenerek mikserle bir kez karıştırılır.
    • Yağlanmış unlanmış büyük kare borcama karışım dökülür.
    • Önceden 150 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
    • Fırından çıkınca 5 dakika kadar sonra sıcak hamura soğuk şerbet dökülür.
    • Şerbetini çekip soğuduktan sonra dilimlenir.
    • Hindistan cevizi ile süslenir.

    22 Ekim 2019 Salı

    YUMURTALI PATATES DOLMASI

    Patates Dolması Tarifi
    Yumurtalı Patates Dolması Tarifi
    Yumurtalı Patates Dolması Nasıl Yapılır
    Malzemeler:
    • 6 adet büyük boy patates
    • 6 adet yumurta
    • 300 gram kaşar peyniri
    • 150 gram beyaz peynir
    • 150 gram tereyağı
    • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
    • 1 adet büyük boy kırmızı biber 
    • Maydanoz
    • Zeytinyağı 
    • Karabiber 
    • Tuz

    Yapılışı:
    • Patatesler bir süre suyun içinde bırakılıp daha sonra fırça ile iyice fırçalanarak temizlenir.
    • Kabuklarıyla birlikte çok da yumuşamadan haşlanan patateslerin üzerinden bıçakla biraz kesilerek kapak gibi çıkartılır.
    • Patatesleri parçalamadan tatlı kaşığı yardımıyla kenarlarda bir parmak patates kalacak şekilde içi boşaltılıp, kazınır.
    • İçinden çıkan patatesler ezilerek püre haline getirilir.
    • Patates püresine yumurtaların beyazı, küp küp doğranmış kırmızı biber, haşlanmış mısır taneleri, beyaz peynir, kaşar peynirinin yarısı, maydanoz, karabiber ve tuz eklenip karıştırılarak iç hazırlanır.
    • Patateslerin dışına fırça ile zeytinyağı sürülür.
    • Patateslerin içine tereyağ parçaları konulduktan sonra iç malzemesi hepsine paylaştırılır.
    • Bu aşamada yumurtaların sarısı da bütün olarak eklenir veya iç malzemesine karıştırılır.
    • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında patatesler kızarıp, kumpir kıvamına gelene kadar pişirilir.
    • Fırından çıkartılan patateslerin üzerine kalan kaşar peyniri rendesi de paylaştırılıp eriyene kadar fırında tutulur.
    • Maydanoz ve karabiberi de eklenerek sıcak servis edilir.

    20 Ekim 2019 Pazar

    NARLI LOKUM

    Narlı Lokum Tarifi
    Narlı Lokum Nasıl Yapılır
    Nar Lokumu Tarifi
    Malzemeler: 
    • 2,5 su bardağı taze sıkılmış nar suyu 
    • 1 su bardağı toz şeker 
    • 1 su bardağı buğday nişastası 
    • Hindistan cevizi


    Yapılışı: 
    • Narlar meyve sıkacağı ile sıkılıp, suyu çıkarıldıktan sonra süzülür.
    • Derin bir tencereye toz şeker ve buğday nişastası konulup, karıştırılır.
    • Nar suyu azar azar dökülerek ve topaklanmaması için sürekli karıştırılarak kısık ateş üzerinde muhallebi kıvamı alana kadar pişirilir.
    • Hindistan cevizi yayılmış bir tepsiye sıcakken dökülerek spatula ile üzeri düzeltilir.
    • Oda sıcaklığına gelince buzdolabına konulup, bir gece bekletilir.
    • Ertesi gün kesme tahtası üzerine bütün olarak ters çevrilerek çıkartılıp, istenen ebatlarda bıçakla küp küp kesilir.
    • Kesilen yüzeyler hindistan cevizine iyice bulanarak, servis edilir.
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...