Kestaneli Pilav Nasıl Yapılır
Malzemeler: - 2 su bardağı pirinç
- 3-3,5 su bardağı sıcak su
- 250 gram kestane
- 7-8 adet kuru kayısı
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
- Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Kestaneler bir kaç saat sıcak su içinde bırakılıp, süzüldükten sonra bıçakla enine çizilir.
- Çizilen kestaneler fırının ızgarasında pişirilip, kabukları sıcakken soyulur.
- Kuru kayısı ve kuş üzümleri sıcak su içinde yumuşayana kadar bekletilip, süzülür.
- Kuru kayısılar minik minik doğranır.
- Zeytinyağında yemeklik doğranmış kuru soğan pembeleştirilir.
- Kestaneler, kayısılar, kuş üzümü ve dolmalık fıstıklar da eklenip, fıstıklar pembeleşene kadar yağda çevrilir.
- Tuz ve karabiberi de eklenip, karıştırılır.
- Yıkanıp suyu süzülmüş pirinç ve kaynamış su da eklenerek, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
- Piştikten sonra üzerine kağıt havlu konulup, biraz dinlendirildikten sonra servis edilir.