Ispanaklı Isırgan Salatası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 bağ ısırganın yaprağı
- 100 gram ıspanak yaprağı
- 1 su bardağı nar tanesi
- 1 su bardağı kaju fıstık
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- Tuz

Yapılışı:
- Elimize eldiven takarak ısırgan otlarının sadece taze yaprakları kopartılır.
- Yapraklar fazla zedelenmeden su içinde bir süre bekletildikten sonra bir kaç defa yıkanarak süzgece alınıp, yaprakların kuruması sağlanır.
- Ispanakların sadece taze yaprakları ayrılıp, iyice yıkandıktan sonra süzgece alınarak kuruması için bekletilir.
- Geniş bir kabın içine ısırgan yaprakları, ıspanak yaprakları ve nar taneleri konularak zeytinyağı, tuz ve limon suyu eklenerek karıştırılır.
- Salata tabağına alınıp, kavrulmuş kaju fıstıkları da eklenerek servis edilir.