Malzemeler:
- 1 demet semizotu
- 2-3 adet havuç
- 1-2 adet kapya biber
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Yapılışı:
- Semizotları yıkanıp, ayıklandıktan sonra sadece yaprakları kopartılıp ayrılır.
- Havuçlar soyulup, rendelenir.
- Zeytinyağında biraz yumuşayıncaya kadar sotelenip soğuması için bekletilir.
- Kapya biberlerin çekirdekli kısımları çıkartılıp, ince şeritler halinde doğranır.
- Yoğurt süzgece konulup, fazla suyunun süzülmesi sağlanır.
- Malzemelerin hepsi iyice karıştırılarak, servis edilir.