9 Temmuz 2020 Perşembe

MUZLU MİNİ CHEESECAKE

Muzlu Cheesecake Tarifi
Muzlu Cheesecake Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 1,5 paket burçak bisküvi
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı 
Kreması:
  • 400 gram labne peyniri
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı un 
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta 
Jölesi: 
  • 1 paket Dr.Oetker muz aromalı bitkisel jöle
  • 2,5 su bardağı kaynamış su
  • 3-4 adet muz
Yapılışı:
  • Cheesecake tabanı için, bisküviler ufalanana kadar rondodan geçirilir.
  • Oda sıcaklığında ki tereyağı bisküvilerle iyice karıştırılır.
  • Porsiyonluk silikon kalıpların içine birer yemek kaşığı kadar bisküvili karışımdan konulup, üzerine bastırılarak sıkıştırılır.
  • Başka bir kabın içinde toz şeker, krema ve labne peyniri konulur.
  • Toz şeker eriyip, karışım koyu kıvam alana kadar mikserle çırpılır.
  • Nişasta, un ve yumurtalarda eklenip, çırpma teliyle karıştırılır.
  • Bisküvili karışımın üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırılıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
  • Fırın soğuyana kadar fırında bekletilip, çıkartılır.
  • Muzlar soyulup, dilimlendikten sonra kaplara istenen şekilde dizilir.
  • Bitkisel jöle kaynamış suyun içinde eritildikten sonra ılımaya bırakılır.
  • Oda sıcaklığına gelen jöle muzların üzerini kapatacak şekilde kaşıkla paylaştırılır.
  • Buzdolabında tercihen bir gece bekletilip, silikon kalıplardan çıkartılarak servis edilir.


7 Temmuz 2020 Salı

HAVUÇLU YOĞURTLU SEMİZOTU SALATASI

Havuçlu Yoğurtlu Semizotu Salatası Tarifi
Havuçlu Yoğurtlu Semizotu Salatası Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 1 demet semizotu 
  • 2-3 adet havuç 
  • 1-2 adet kapya biber 
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 2 yemek kaşığı mayonez 
  • 2 diş sarımsak 
  • Tuz 
Yapılışı: 
  • Semizotları yıkanıp, ayıklandıktan sonra sadece yaprakları kopartılıp ayrılır.
  • Havuçlar soyulup, rendelenir.
  • Zeytinyağında biraz yumuşayıncaya kadar sotelenip soğuması için bekletilir.
  • Kapya biberlerin çekirdekli kısımları çıkartılıp, ince şeritler halinde doğranır. 
  • Yoğurt süzgece konulup, fazla suyunun süzülmesi sağlanır.
  • Malzemelerin hepsi iyice karıştırılarak, servis edilir.

5 Temmuz 2020 Pazar

ÇUBUK SİMİT

Çubuk Simit Tarifi
Çubuk Simit nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 4-4,5 su bardağı un 
  • 1,5 su bardağı ılık su 
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı pekmez 
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 çay bardağı kavrulmuş susam 

Yapılışı: 
  • Unun yarısı yoğurma kabına elenir.
  • İnstant maya ve toz şeker karıştırılıp eklenir.
  • Ilık su ve kalan un azar azar eklenerek, hamur yoğurulur.
  • Üzeri örtülerek bir saat kadar mayalanması için bekletilir.
  • Tezgahta yoğurulan hamur altı eşit bezeye ayrılır.
  • Bezeler ince uzun çubuk şeklinde yuvarlanır.
  • Kasede su ve pekmez karıştırılır.
  • Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirilen çubuk simitlerin üzerine fırça yardımıyla pekmezli su sürüldükten sonra kavrulmuş susam serpilir.
  • Üzeri örtüldükten sonra on beş dakikada tepsi mayası için bekletilir.
  • Simitlerin içinin yumuşak dışının çıtır olması için, fırının alt rafına içi su dolu ısıya dayanıklı bir kase konulur.
  • Simitler önceden ısıtılmış 190 derece fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.
  • İlk sıcaklığı geçtikten sonra istenirse bıçakla kesilip sandviç gibi arasına peynir, domates, biber, maydanoz konulur.

4 Temmuz 2020 Cumartesi

DİP SOSLU KANEPELER

Dip Soslu Kanepe Tarifi
Mısır Patlaklı Kanepe Tarifi
Malzemeler: 

  • 1 paket Eti Gong Pops  mısır ve pirinç patlağı 
  • 1 adet pancar
  • 1 adet patlıcan 
  • 2 su bardağı yoğurt 
  • 3 diş sarımsak
  • Kırmızı pul biber
  • Kuru nane 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Pancar yumuşayana kadar haşlanır, kabukları soyulduktan sonra rendelenir.
  • Patlıcan közlenip, kabukları soyulduktan sonra doğranır.
  • Suyu iyice süzülmüş yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuz karıştırılır.
  • Yoğurt üç ayrı kaba ayrılır.
  • Ayrılan yoğurdun birine kuru veya taze nane eklenir.
  • Biri közlenmiş patlıcanla karıştırılır.
  • Diğeri de rendelenmiş pancarla karıştırılır.
  • Mısır ve pirinç patlaklarının çukur kısımlarına istenen dip soslardan doldurulup yumuşamadan servis edilir.

3 Temmuz 2020 Cuma

ÇİKOLATA KREMALI ISLAK KURABİYE

Çikolata Kremalı Islak Kurabiye Tarifi
Çikolata Kremalı Islak Kurabiye Nasıl Yapılır 
Malzemeler:
  • 1 adet yumurta 
  • 250 gram tereyağı 
  • 1 su bardağı pudra şekeri 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 su bardağı buğday nişastası 
  • 4-4,5 su bardağı un 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1 su bardağı hindistan cevizi 
  • Nutella veya benzeri sürülebilir çikolata
Yapılışı:
  • Yumurta, oda sıcaklığındaki tereyağı, zeytinyağı ve pudra şekeri karıştırılır.
  • Buğday nişastası, kabartma tozu, vanilya ve azar azar da un eklenerek hamur yoğurulur.
  • Üzeri streç film ile kapatılıp on dakika dinlendirilir.
  • Hamurdan cevizden küçük parçalar kopartılıp yuvarlanır.
  • Kurabiyeler yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirilir.
  • Soğuyan kurabiyelerin bir tarafına nutella benzeri çikolata sürülüp, ikinci kurabiye üstüne kapatılır.
  • Kurabiyeler önce süt konulmuş kaseye batırılıp sonra da hindistan cevizine bulanır.
  • Süte batırıldığı için buzdolabında bekletilir.

1 Temmuz 2020 Çarşamba

KAPARİ TOMURCUĞU TURŞUSU

Kapari Turşusu Tarifi
Kapari Tomurcuğu Turşusu Tarifi
Gebere Turşusu Tarifi
 Malzemeler: 
  • Yarım kilogram kadar kapari tomurcuğu
  • Yarım litre içme suyu
  • 1 yemek kaşığı salamura tuzu 
  • Yarım çay bardağı elma sirkesi 

Yapılışı:
  • Kapari tomurcukları dallarından ayrılıp, yaprakları temizlenir, iyice yıkanır.
  • Derince bir kabın içine konulup, kaparilerin üzerini geçecek kadar soğuk su ile doldurulur.
  • Sabah ve akşam günde iki defa olmak üzere suyu değiştirilip, her defasında suyu yenilenir.
  • Acı kokusu kalmayıncaya kadar yaklaşık bir hafta günde iki kez suyu değiştirilmeye devam edilir. 
  • Tatlanıp acısı giderilen kapari tomurcuklarının suyu süzülüp, kavanozlara paylaştırılır.
  • Kaynatılıp soğutulmuş içme suyuna salamura tuzu eklenip, tuz eriyene kadar karıştırılır.
  • Kavanozun üçte biri tuzlu su ile doldurulur.
  • Kavanozun kalan kısmına kaparilerin üzerini tamamen örtene kadar sirke doldurulur.
  • Kavanozun ağzı sıkıca kapatılarak serin bir yerde rengi değişip, tatlanana kadar yaklaşık bir ay bekletilir.
  • İstenirse servis edilirken üzerine zeytinyağı gezdirilir. 


30 Haziran 2020 Salı

BATIRIK

Batırık Tarifi
Batırık Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 5 çay bardağı köftelik ince bulgur 
  • 2,5 çay bardağı sıcak su 
  • 2,5 çay bardağı çifte kavrulmuş tahin 
  • 1 su bardağı ceviz 
  • 2 adet kuru soğan 
  • 2 adet taze soğan 
  • 4 adet domates 
  • 2 adet limon 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası 
  • 1 demet maydanoz 
  • 1 tatlı kaşığı kimyon 
  • 1 tatlı kaşığı pul biber 
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 
  • 1 yemek kaşığı tuz 
  • 1 adet kırmızı kuru soğan 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Maydanoz  
  • Marul
  • Roka 
  • Salatalık turşusu 

Yapılışı:
  • Köftelik ince bulgurun üzerine sıcak su dökülüp karıştırıldıktan sonra demlenmesi için üzeri örtülür. 
  • Cevizler yağsız tavada biraz kavrulduktan sonra havanda dövülür.
  • Tahin çifte kavrulmuş değilse, tavada kokusu çıkana kadar çevrilir.
  • Kuru soğan, taze soğan, domates ve maydanoz olabildiğince minik doğranır.
  • Kabarıp demlenmiş bulgura salçalar, tuz ve baharatlar eklenerek iyice karıştırılır.
  • Tahin ve cevizler de eklenerek tüm malzeme özleşene kadar iyice yoğurulur.
  • İster köfte gibi sıkıp şekil verilerek yada istediğiniz kıvama gelene kadar 1-2 su bardağı soğuk su ve biraz maydanoz, marul yaprağını ince kıyıp ekleyerek servis edebilirsiniz.
  • Batırık; piyazlık doğranıp çok az tuzla ovulan kırmızı soğan, küp doğranmış domates ve bol maydanozlu salata ile birlikte servis edilir.

27 Haziran 2020 Cumartesi

PEYNİRLİ SODALI BÖREK

Sodalı Börek Tarifi
Sodalı Börek Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 4 adet yufka 
  • 3 adet yumurta 
  • 1,5 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı zeytinyağı  
  • Yarım kilogram beyaz peynir
  • Maydanoz 
  • 1 adet maden sodası 

 
 Yapılışı:
  • İnce kıyılmış maydanoz ve ufalanmış beyaz peynirler karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır.
  • Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrı kaplara kırılır.
  • Yumurta beyazları el çırpıcısı ile iyice çırpılıp, süt ve zeytinyağı ile karıştırılır.
  • Yufkanın biri tezgaha serilip, her yeri yağlı yumurtalı karışımla ıslatılır.
  • Yufkanın üzerine maydanozlu peynirli iç yayılır.
  • Yufka iki tarafından da çok sıkmadan ortaya doğru sarılır.
  • Ortada birleştirdikten sonra iki ucundan itilip, büzülerek yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Diğer yufkalara da aynı işlemler yapılıp, yan yana tepsiye sıralanır.
  • Çırpılan yumurta sarıları, iki üç yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırılarak böreğin üzerine fırça yardımıyla sürülür.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar yarım saat pişirilir.
  • Fırından çıkartılan böreğin üzerine maden sodası dökülüp, tekrar fırına konulur.
  • Maden sodasını içine çekene kadar yarım saat daha fırında tutulduktan sonra fırından çıkartılır.
  • İlk sıcaklığı geçen börek dilimlendikten sonra servis edilir.



26 Haziran 2020 Cuma

KURU İNCİRLİ KURABİYE

Kuru İncirli Kurabiye Tarifi
Kuru İncirli Kurabiye Nasıl Yapılır
Kuru İncir Kurabiyesi Tarifi
Malzemeler: 
  • 150 gram tereyağı 
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri 
  • 1 adet yumurta 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un 
  • 10 adet kuru incir 
  • 1 su bardağı ceviz 
  • Pudra şekeri

 
Yapılışı: 
  • Kuru incirler kaynar su içinde bekletilir.
  • Yumuşayınca sap ve dip kısmı kesilip atıldıktan sonra minik parçalar halinde doğranır.
  • Ceviz iri parçalar halinde elimizle kırılır.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta ve diğer malzemeler karıştırılır.
  • Un azar azar eklenerek ele yapışmayan kıvamda hamur yoğurulur.
  • Ceviz büyüklüğünde yuvarlanan kurabiyelerin üzerine biraz bastırıldıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık yarım saat üstleri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Fırından çıkartılıp, istenirse üstlerine pudra şekeri serpilir.



25 Haziran 2020 Perşembe

PANCARLI PİLAV

Pancarlı Pilav Tarifi
Pembe Pilav Tarifi
Malzemeler:
  • 4 adet pancar 
  • 2 su bardağı pirinç 
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Dereotu
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Pancarların kabukları soyulup, dört beş su bardağı sıcak su ile tencerede pancarlar yumuşayana kadar haşlanır.
  • Haşlanan pancarlar salata yapmak için ayrılır.
  • Yıkanıp süzülmüş pirinçler zeytinyağı konulan tencerede şeffaflaşana kadar çevrilerek kavrulur.
  • Ayırdığımız üç su bardağı pancar suyu ve tuzu da eklenip, kısık ateşte pişirilir.
  • Pirinç suyunu çekince ocağın altı kapatılıp, ince kıyılmış dereotu eklenir.
  • Tencerenin üzerine önce kağıt havlu sonra da kapağı kapatılıp, demlendirilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...