Muzlu Cheesecake Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1,5 paket burçak bisküvi
 - 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
 
Kreması:
- 400 gram labne peyniri
 - 200 ml krema
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 2 adet yumurta
 - 1,5 yemek kaşığı un
 - 1,5 yemek kaşığı nişasta
 
- Cheesecake tabanı için, bisküviler ufalanana kadar rondodan geçirilir.
 - Oda sıcaklığında ki tereyağı bisküvilerle iyice karıştırılır.
 - Porsiyonluk silikon kalıpların içine birer yemek kaşığı kadar bisküvili karışımdan konulup, üzerine bastırılarak sıkıştırılır.
 - Başka bir kabın içinde toz şeker, krema ve labne peyniri konulur.
 - Toz şeker eriyip, karışım koyu kıvam alana kadar mikserle çırpılır.
 - Nişasta, un ve yumurtalarda eklenip, çırpma teliyle karıştırılır.
 - Bisküvili karışımın üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırılıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
 - Fırın soğuyana kadar fırında bekletilip, çıkartılır.
 - Muzlar soyulup, dilimlendikten sonra kaplara istenen şekilde dizilir.
 - Bitkisel jöle kaynamış suyun içinde eritildikten sonra ılımaya bırakılır.
 - Oda sıcaklığına gelen jöle muzların üzerini kapatacak şekilde kaşıkla paylaştırılır.
 - Buzdolabında tercihen bir gece bekletilip, silikon kalıplardan çıkartılarak servis edilir.
 






































