Fırında Kuşkonmaz Nasıl Yapılır
Asparagus Tarifi
Malzemeler:
- 25-30 adet taze kuşkonmaz
- 50 gram kaşar peyniri rendesi
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Üzerine:
- 3-4 adet kapya biber
- 1 diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz
- 3-4 adet kültür mantarı
- 3-4 adet kiraz domates
- Ceviz
- Dereotu
Yapılışı:
- Kuşkonmazların odunsu sert dip kısımları kesilip atılır varsa dikenli küçük yaprakları bıçakla temizlenir.
- Yıkandıktan sonra kaynar su içinde sadece 2-3 dakika haşlanıp, süzüldükten sonra soğuk sudan geçirilip tekrar süzülür.
- Fırın kabına dizilen kuşkonmazların yanına istenirse mantarlar ve kiraz domatesler de konulup, üstlerine biraz zeytinyağı ve tuz eklenerek çok az fırınlandıktan sonra kaşar peyniri rendesi de eklenerek sıcak servis edilir.
- Farklı bir sunum istenirse; fırında közlenmiş kapya biberler soyulup, temizlendikten sonra mutfak robotundan geçirilip, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberi de eklenerek hazırlanan sos fırına girebilecek bir servis tabağının alt kısmına veya tamamına yayılır.
- Fırınlanmış kuşkonmazlar, mantarlar ve kiraz domatesler isteğe göre yerleştirilip, üstlerine kaşar peyniri rendesi yayıldıktan sonra tekrar fırına konulup, peynir eriyince fırından alınır.
- Üzerine ince kıyılmış dereotu ve yağsız tavada biraz kavrulduktan sonra irice dövülmüş cevizler de eklenerek sıcak servis edilir.