Kuşkonmaz Çorbası Tarifi
Kuşkonmaz Çorbası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 demet kuşkonmaz
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı:
- Kuşkonmazlar yıkanıp, sert kısımları sebze soyucusu ile soyulduktan sonra taze dalları doğranır.
- Tencereye zeytinyağı konulup, kuşkonmazlar ve ince doğranmış kuru soğanlar çevrilerek kavrulur.
- Sebzeler yumuşayınca un da eklenip, kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Ilık su ve süt eklenerek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Tuzu ve karabiberi eklendikten sonra blendırdan geçirilip sıcak servis edilir.