Nar Tatlısı Nasıl YapılırMalzemeler:
- 4 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı buğday nişastası
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Hindistan cevizi
Yapılışı:
- Narlar meyve sıkacağı ile sıkılıp, suyu çıkarıldıktan sonra süzülür.
- Derin bir tencereye toz şeker ve buğday nişastası konulup, karıştırılır.
- Nar suyu azar azar dökülerek ve topaklanmaması için sürekli karıştırılarak kısık ateş üzerinde muhallebi kıvamı alana kadar pişirilir.
- Hindistan cevizi yayılmış bir tepsiye sıcakken dökülerek spatula ile üzeri düzeltilir.
- Oda sıcaklığına gelince toz krem şantiye soğuk süt eklenerek mikserle çırpılır.
- Krem şanti narın üzerine yayılıp, spatula ile üzeri düzeltildikten sonra nar taneleri serpilir.
- Narlı karışım iki parçaya kesilip, yavaş yavaş kaldırılarak rulo şeklinde sarılıp, buzdolabına konulur.
- Keskin bir bıçakla dilim dilim kesilip servis edilir.