Gül Reçeli Tarifi 
Gül Reçeli Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
- 2 su bardağı dolusu gül yaprağı
 - 1,5 su bardağı toz şeker
 - 2 su bardağı su
 - 1 parça limon tuzu
 - 1 yemek kaşığı limon suyu
 
Yapılışı: 
- Reçellik güller saplarından ayrıldıktan sonra yaprakların ucundaki beyaz kısımlar kesilip, atılır.
 - Gül yaprakları bir süre su içinde bekletilip, zedelenmeden yıkanıp süzülür.
 - En alta ve üste şeker olacak şekilde gül yaprakları şekerle karıştırılıp üzeri kapatılarak bir gece bekletilir.
 - Ertesi gün suyu da eklenip önce orta sonra kısık ateşte kıvam alıncaya kadar kaynatılır.
 - İstenen kıvamı aldığında limon suyu ve bir parça limon tuzu eklenerek bir taşım daha kaynatılır.
 - Kavanozlara doldurulup, ters çevrildikten sonra soğuyuncaya kadar bekletilir.
 











































