Balkabağı rulo tatlısı tarifi
Baklava yufkalı balkabağı tatlısı nasıl yapılır
Balkabağının tatlısı, pastası, böreği, kurabiyesi, reçelinden sonra minik minik atıştırmalıklar yada tatlı olarak da ikram edebileceğiniz bu mini lokumları yaparken, benim ölçülerime bağlı kalmayıp yufka ve balkabaklı iç miktarını kendinizin belirleyeceğiniz ölçülerde yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 15 adet baklava yufkası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 kilogram temizlenmiş bal kabağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Temizlenip, küçük küçük doğranmış bal kabağına toz şeker eklenerek, kısık ateşte suyunu salıp tamamen çekinceye kadar pişirilir.
- Pişen kabak çatalla ezilip, irice dövülmüş cevizler de eklenerek soğumaya bırakılır.
- Baklava yufkalarının aralarına fırça ile çok az zeytinyağı sürülerek üç yufka üst üste konulur.
- Her üçlü yufkanın üzerine cevizli bal kabağı püresi yayılır.
- Fazla sıkmadan uzun kenarı boyunca rulo yapılır.
- Üzerine fırça ile zeytinyağı sürülür.
- Rulolar keskin bir bıçakla parçalamadan iki üç parmak kalınlığında dilimlenir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin üzerine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
- Fırından alınca üzerine pudra şekeri serpilir.
- Ilık veya soğuk servis edilir.