Muzlu Magnolia Puding Tarifi
Muzlu Puding Tarifi
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı dolusu buğday nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 200 ml süt kreması
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 4-5 adet muz
Yapılışı:
- Un, buğday nişastası ve toz şeker derin bir tencerede karıştırılır.
- Süt de azar azar eklenerek ve topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirilir.
- Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır.
- Oda sıcaklığına gelince süt kreması eklenip, mikserle çırpılır.
- Bisküviler mutfak robotundan geçirilerek un haline getirilir.
- Kaselere bir sıra bisküvi kırıntısı, bir sıra puding ve kenarlardan görünecek şekilde muz dilimleri dizilip, malzemeler bitene kadar sıra sıra devam edilir.
- En üste puding dökülüp, en az iki üç saat, tercihen bir gece buzdolabında bekletilir.
- Muzların kararmaması için, pudinglerin üzeri servis saatine yakın muz dilimleri ile süslenir.