17 Nisan 2019 Çarşamba

ELMALI PİRİNÇ SALATASI

Pirinç Salatası Tarifi
Elmalı Pirinç Salatası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 1 su bardağı pirinç 
  • 2 adet elma 
  • 1 çay bardağı nar tanesi 
  • 1 adet havuç 
  • 2-3 yemek kaşığı çam fıstığı 
  • 1 demet tere 
  • 1 adet limonun suyu 
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Tuz
Yapılışı: 

  • Pirincin üzerine çıkacak kadar sıcak su konulup, su soğuyana kadar bekletildikten sonra suyu süzülüp yıkanır.
  • Süzülen pirince tuzu ve 1,5 su bardağı sıcak su eklenip, suyunu çekene kadar pişirilip soğumaya bırakılır.
  • Elmaların kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılır.
  • Minik küpler halinde doğranan elmalar kararmaması için limonlu su da bekletilir.
  • Yıkanıp, suyu süzülen tereler ve havuç da doğranır.
  • Nar taneleri ve çam fıstıkları da eklenerek bütün malzeme karıştırılır.
  • Zeytinyağı, tuz ve limon suyu da eklenerek servis edilir.



16 Nisan 2019 Salı

KREMALI MİNİ PASTACIKLAR

Kremalı Pasta Tarifi
Kremalı Pasta Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 4 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • Yarım su bardağı zeytinyağı 
  • 200 gram buğday nişastası 
  • 1 paket kabartma tozu 
Kreması:
  • 1 paket Dr.Oetker Orman Meyveli Krem Şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 2-3 yemek kaşığı böğürtlen marmelatı

Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Zeytinyağı, buğday nişastası ve kabartma tozu eklenir.
  • Hepsi birlikte karıştırılır.
  • Yağlanıp, unlanmış çok büyük olmayan dikdörtgen fırın kabına dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30 dakika kadar pişirilir.
  • Kürdan batırılıp, pişip pişmediği kontrol edilerek fırından alınıp, soğumaya bırakılır.
  • Krem şanti soğuk süt ile katılaşıncaya kadar çırpılır.
  • İçine böğürtlen, kızılcık vb. gibi orman meyvelerinin marmelatından eklenip, karıştırılır.
  • Krema soğuyunca sıkma torbası ile kekin üzerine sıkılır.
  • Kek küp küp olacak şekilde dilimlenerek biraz daha buzdolabında dinlendirilip, servis edilir.

15 Nisan 2019 Pazartesi

ENGİNAR SAPI YEMEĞİ

Enginar Kalbi Yemeği Tarifi
Bebek Enginar Yemeği Tarifi
Enginar Sapı Yemeği Tarifi

Malzemeler: 
  • 25-30 adet enginar kalbi
  • 15-20 adet enginar sapı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • Yarım demet dereotu
  • Limon suyu
  • Tuz
Yapılışı:
  • Bebek enginarların dıştan dört beş yaprağı kopartılıp, yaprakların ucu kesilir.
  • Enginar saplarının dış kısımları da soyulup, çatala gelecek büyüklükte doğranır.
  • Enginarlar ve enginar sapları kararmaması için limonlu su konulmuş derin bir kabın içinde bekletilir.
  • Yayvan bir tencerede zeytinyağında un ve doğranmış kuru soğan pembeleştirilir.
  • Enginarlar ve enginar sapları limonlu suyun içinden alınıp, tencereye konulur.
  • Yemeğe yarım limonun suyu, tuz ve su eklenir.
  • Kapağı kapatılarak kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
  • Ocaktan almaya yakın ince kıyılmış dereotu da eklenerek ılık servis edilir.


18 Mart 2019 Pazartesi

CANTUCCİNİ

Cantuccini Tarifi
Cantuccini Nasıl Yapılır
 
Malzemeler:
  • 2 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 3 su bardağı un 
  • 100 gram badem 
  • 1 paket hamur kabartma tozu 

Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki yumurtalarla toz şeker çırpılır.
  • Zeytinyağı ve azar azar kontrollü olarak un  da eklenip, yoğurulur.
  • Bademler de bütün olarak eklenip, hamura ince uzun şekil verilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar pişirilir.
  • Fırından çıkartılıp soğuduktan sonra keskin bir bıçakla parçalamadan bir parmak kalınlığında dilimlenip, tekrar tepsiye dizilir.
  • Fırın 200 dereceye getirilip, 15-20 dakika iki tarafı da kızarana kadar fırında tutulup, çıkartılır.

17 Mart 2019 Pazar

BİSKÜVİLİ TİRAMİSU

Kolay Tiramisu Tarifi
Bisküvili Tiramisu Tarifi
 Malzemeler:

  • 1 paket çokoprens kremalı bisküvi

  • 1 su bardağı süt 
  • 1 yemek kaşığı nescafe 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
Kreması:
  • 1 kutu labne peyniri  
  • 3 yemek kaşığı un  
  • 3 yemek kaşığı toz şeker 
  • 2 su bardağı süt 
Üzerine: 
  •  2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı:
  • Elenmiş un ve şeker bir tencerede karıştırılır.
  • Süt azar azar eklenip sürekli karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.
  • Soğuyunca labne peyniri eklenip, 10 dakika kadar mikserle çırpılır.
  • Sıkma torbasına doldurulan krema buzdolabında bekletilir.
  • Süt, toz şeker ve nescafe karıştırılmış kaseye bisküviler her yanı ıslanacak şekilde batırılıp, çıkarıldıktan sonra servis tabağına yan yana konulur.
  • Sıkma torbasındaki krema şekilli uç yardımıyla bisküvilerin üzerine istenen şekilde sıkılır.
  • Kremanın üzerine süzgeç yardımıyla kakao elenir.
  • Birkaç saat dinlendirilerek servis edilir.

16 Mart 2019 Cumartesi

EKMEK PİZZA

Ekmek Pizza Tarifi
Baget Ekmek Pizza Tarifi
Ekmek Pizza Nasıl Yapılır
Kahvaltılık Tarifler
Malzemeler:
  • 1 adet baget ekmek 
  • 2 adet yumurta 
  • 1 su bardağı kaşar loru 
  • 1 çay bardağı yoğurt 
  • 50 gram kadar tereyağı 
  • 7-8 adet kiraz domates 
  • 3-4 adet biber 
  • Pul biber 
  • Kekik 
  • Maydanoz 

Yapılışı:
  • Yumurtalar ve yoğurt bir kabın içinde çırpılır.
  • Lor, pul biber ve kekik de eklenip karıştırılır.
  • Baget ekmek bir parmak kalınlığında dilimlenir.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yan yana dizilir.
  • Ekmeklerin üzerine birer tatlı kaşığı kadar lorlu karışımdan yayılır.
  • Biber ve domates dilimleri yerleştirilip üstlerine birer çay kaşığı kadar tereyağ parçası konulur.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  • İnce doğranmış maydanozlar da serpilerek sıcak servis edilir.

15 Mart 2019 Cuma

LİMON SOSLU ÖPÜCÜK KURABİYE

Öpücük Kurabiye Tarifi
Limon Soslu Kurabiye Tarifi
Limonlu Sos Tarifi
Lemon Curt Nasıl Yapılır                                                 
Limonlu Sos (Lemon Curt) Malzemeleri:
  • 1 su bardağı limon suyu 
  • 5 yemek kaşığı toz şeker 
  • 3 tatlı kaşığı buğday nişastası 
  • 1 adet yumurtanın sarısı 
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı 
  • 1 adet limonun kabuğunun rendesi 
Yapılışı:
  • Limonların suyu sıkılıp, süzülür.
  • Rendenin ince gözüyle bir limonun kabuğu rendelenip, eklenir.
  • Toz şeker, nişasta ve yumurtanın sarısı da eklenerek, iyice karıştırılır.
  • Kaynayana kadar karıştıra karıştıra pişirilir.
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alınıp, tereyağı eklenir.
  • Tereyağı eriyene kadar karıştırılır.
  • Soğuduktan sonra buzdolabında saklanır.
Kurabiye Malzemeleri:
  • 250 gram tereyağı  
  • 1 su bardağı pudra şekeri 
  • 200 gram mısır nişastası 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un 
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki yağ ve diğer malzemeler karıştırılarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Üzeri örtülerek yarım saat kadar dinlendirilir.
  • Hamurdan  fındıktan biraz büyük parçalar kopartılıp, yuvarlanır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • 175 derece fırında 10-15 dakika üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir.
  • Fırından çıkan kurabiyeler soğuduktan sonra altlarına limon sosu sürülerek birbirine yapıştırılır.

13 Mart 2019 Çarşamba

GARNİTÜRLÜ DENİZ FASULYESİ SALATASI

Deniz Fasulyesi Salatası Tarifi
Garnitürlü Deniz Fasulyesi Salatası Tarifi
Deniz Fasulyesi Salatası Nasıl Yapılır
Malzemeler:

  • 1 demet deniz fasulyesi
  • 2-3 adet haşlanmış patates
  • 2 adet haşlanmış havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 diş sarımsak
  • Kırmızı Pul Biber 
  • Kekik
  • Tuz
Yapılışı: 
  • Deniz fasulyelerinin dip kısımları kesilip, yıkandıktan sonra süzgece alınıp suyu süzülür.
  • Kaynayan bol suda haşlanan deniz fasulyeleri soğuk sudan geçirilip, süzgece alınır.
  • Haşlanmış patatesten kenarlara dizmek için parçalar kesilir.
  • Kalan patatesler ve havuçlar küp küp doğranıp, haşlanmış bezelyelerle karıştırılır.
  • Bütün malzeme karıştırılıp; dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu da eklenerek servis tabağına alınır.


12 Mart 2019 Salı

SICAK ÇİKOLATA

Sıcak Çikolata Tarifi
Sıcak Çikolata Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 3 su bardağı tam yağlı süt 
  • 3 yemek kaşığı kakao 
  • 50 gram bitter çikolata
  • 50 gram sütlü çikolata veya yarım çay bardağı toz şeker
Yapılışı: 
  • Küçük bir tencerede süt, kakao ve toz şeker iyice karıştırıldıktan sonra kısık ateşte bir kaç dakika pişirilir.
  • Süt kaynama noktasına gelmeden parçalara ayrılmış çikolatalar da eklenip, karıştırılır.
  • Çikolatalar eriyince fincanlara paylaştırılıp, üzeri çikolata parçaları ile süslenir.

11 Mart 2019 Pazartesi

AYVA TATLISI

Ayva Tatlısı Tarifi
Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 4 adet büyük boy ayva 
  • Yarım limonun suyu 
  • 24 yemek kaşığı toz şeker (her ayvaya üçer yemek kaşığı)
  • 5 su bardağı su 
  • 1 adet çubuk tarçın 
  • 5 adet karanfil 
  • 1 yemek kaşığı hibiskus çiçeği 
  • Ayvaların çekirdekleri
 Kreması: 
  • 200 ml süt kreması 
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri

Yapılışı: 
  • Ayvalar iyice yıkandıktan sonra ortadan dikine ikiye bölünüp, çekirdek yatağı bıçakla çıkartılıp çekirdekleri ayrılır.
  • Ayvalar soyulup, kararmamaları için limonlu su içine atılarak bekletilir.
  • Geniş tabanlı bir tencereye yan yana dizilen ayvaların çukur kısımlarına üçer yemek kaşığı toz şeker konulur.
  • Ayvaların üzerine kadar su eklenir.
  • Ayvalara renk vermesi için; suyun içine tarçın çubuğu, karanfil taneleri, ayva çekirdekleri ve hibiskus çiçekleri eklenir.
  • Ayvalar yumuşayana kadar yaklaşık bir saat kısık ateşte pişirilip, fırın kabına alınır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında karamelize olana kadar pişirilir. 
  • Piştikten sonra hibiskus çiçekleri, karanfil taneleri, ayva çekirdekleri, tarçın çubukları içinden çıkartılır.
  • Üzerine krema olarak 1 kutu (200 ml) süt kremasını pudra şekeri ekleyip, mikserle koyulaşana kadar çırpıp buzdolabında soğuttuktan sonra kullandım.
  • Siz isterseniz ayvalar soğuyunca çukur kısımlara kaymak veya krem şanti koyarak servis edebilirsiniz.
  • Fırın torbasında elmalı ayva tatlısı yapmak isterseniz daha önce paylaştığım tarifi de aşağıda ki kırmızı linke tıklayarak yapabilirsiniz.
    https://nergismevsimi.blogspot.com/2012/05/ayva-tatlisi.html

10 Mart 2019 Pazar

MANTARLI KÖFTE

Mantarlı Köfte Tarifi
Mantarlı Köfte Nasıl Yapılır
Sebzeli Köfte Tarifi

Malzemeler:
  • 15 adet kültür mantarı
  • 2 adet havuç 
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • Aldığı kadar un
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik 
  • Tuz
 Yapılışı:
  • Haşlanmış nohut, mantarlar, kuru soğan ve havuç ayrı ayrı mutfak robotunda parçalanır.
  • Dereotu ve maydanoz ince ince kıyılır.
  • Malzemelerin hepsi karıştırıldıktan sonra baharatlar ve azar azar eklenen un ile ele yapışmayan bir hamur yoğurulup, biraz dinlendirilir.
  • Hamurdan parçalar kopartılıp, minik köfteler halinde yuvarlanır.
  • Kızgın zeytinyağında kızartılıp, kağıt havlu üzerine çıkartıldıktan sonra sıcak servis edilir.


9 Mart 2019 Cumartesi

ELMAS KURABİYE

Elmas Kurabiye tarifi
Elmas Kurabiye nasıl yapılır
Çikolata dolgulu kurabiye tarifi
Malzemeler:
  • 250 gram tereyağı                      
  • 1 çay bardağı pudra şekeri        
  • 1 adet yumurta                          
  • 3 yemek kaşığı Dr.Oetker Dark kakao                
  • 3 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu
 
Üzerine:
  • Toz şeker 
  • Dr.Oetker Kakaolu Süsleme Kreması veya Nutella vb. gibi sürülebilir çikolata
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekeri krema haline gelene kadar karıştırılır.
  • Sırasıyla yumurta, kakao, vanilya ve kabartma tozu eklenir.
  • Un azar azar eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurulur.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlanır.
  • Her yeri toz şekere bulanarak, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralanır.
  • Kurabiyelerin tam ortasına parmakla veya oklavanın ucuyla bastırılıp, çukur oluşturulur.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Kurabiyeler soğuduktan sonra çukur kısımlarına kakaolu süsleme kreması sıkılır veya çay kaşığı yardımıyla nutella benzeri sürülebilir çikolata ile doldurulur.
        

8 Mart 2019 Cuma

ÇİKOLATALI ÇÖREK

Çikolatalı Çörek Tarifi
Çikolatalı Çörek Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 paket instant maya 
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine) 
  • 3 yemek kaşığı toz şeker 
  • 3,5-4 su bardağı un 
  • Nutella benzeri sürülebilir kıvamda çikolata 
Yapılışı:
  • Derin bir kabın içinde instant maya, süt ve toz şeker karıştırılıp, on dakika kadar beklenir.
  • Yumurta akları, zeytinyağı ve azar azar elenmiş un da eklenip, yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Yoğurulan hamurun üzeri örtülüp, yarım saat kadar mayalandırılır.
  • Mayalanan hamur tezgahta merdane ile ince uzun dikdörtgen şeklinde açılır.
  • Kenarlardan biraz boşluk kalacak şekilde nutella benzeri çikolata sürülüp; kaşığın tersiyle yayılıp, düzeltilir.
  • Hamur uzun kısmından rulo olarak sarıldıktan sonra iki parmak kalınlığında dilimlenir.
  • Kesilen kısımlar üste gelecek şekilde aralıklı olarak yağlanmış fırın kabına yan yana dizilir.
  • Üstlerine ayrılan yumurta sarısı fırça yardımıyla sürülür.
  • Bir saat kadar da tepside mayalanıp ara boşlukların kapanması için bekletilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.

7 Mart 2019 Perşembe

YEMLİK OTU SALATASI

Yemlik Otu Salatası Tarifi
Yemlik Otu Salatası Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 5-6 kök yemlik otu 
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 diş sarımsak
  • 9-10 adet sele zeytini
Yapılışı:
  • Yemlik otları ayıklanır, bol suda hiç kum kalmayıncaya kadar yıkanır.
  • Kök kısımlarının çabuk pişmesi için + şeklinde bıçakla kesilir.
  • Çatala gelecek büyüklükte doğranır.
  • Kaynayan suya atılıp, kökler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Süzüldükten sonra soğuk sudan geçirilip, servis tabağına alınır.
  • Dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, limon suyu ve tuz karıştırılıp, üzerine dökülür.
  • Hurma zeytini veya sele zeytini de eklenerek ılık servis edilir.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...