Elmalı Pirinç Salatası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet elma
- 1 çay bardağı nar tanesi
- 1 adet havuç
- 2-3 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1 demet tere
- 1 adet limonun suyu
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Pirincin üzerine çıkacak kadar sıcak su konulup, su soğuyana kadar bekletildikten sonra suyu süzülüp yıkanır.
- Süzülen pirince tuzu ve 1,5 su bardağı sıcak su eklenip, suyunu çekene kadar pişirilip soğumaya bırakılır.
- Elmaların kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılır.
- Minik küpler halinde doğranan elmalar kararmaması için limonlu su da bekletilir.
- Yıkanıp, suyu süzülen tereler ve havuç da doğranır.
- Nar taneleri ve çam fıstıkları da eklenerek bütün malzeme karıştırılır.
- Zeytinyağı, tuz ve limon suyu da eklenerek servis edilir.