Portakal Kremalı Tart Kek Tarifi
Portakal Kremalı Tart Kek Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı portakal suyu
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Üst Krema Malzemeleri:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı portakal suyu
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket krem şanti
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve tozşeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
- Ilık süt, portakal suyu ve zeytinyağı da karıştırılıp, çırpılır.
- Un, nişasta ve kabartma tozu da eklenip, mikserle bir kez karıştırılır.
- Yağlanıp, unlanmış kek kalıbına dökülüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
- Kürdanla pişip pişmediği kontrol edilip, soğuması için bekletilir.
- Kalıptan çıkartılıp, ters çevrilerek üzerine krema sıkılır.
- Nişasta, un ve toz şeker tencerede karıştırılır.
- Yumurta sarısı, süt ve portakal suyu da eklenip, sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirilir.
- Muhallebi soğuyunca tereyağı ve krem şanti de eklenip, mikserle çırpıldıktan sonra buzdolabında bekletilir.
- Krema spatula yardımıyla soğuyan kekin üzerine yayılır yada istenirse sıkma torbasına konulan krema kekin üzerine sıkılarak servis edilir.