Portakallı Kumkuatlı Cheesecake Tarifi
Portakallı Kumkuatlı Cheesecake Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 2 paket Eti burçak bisküvi
- 100 gram tereyağı
Üzerine :
- 500 gram tatlı lor
- 150 gram labne peyniri
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
.................................
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket krem şanti
- Portakal, yaban mersini, güvem, kumkuat gibi istenen meyveler
- Taze nane yaprakları, damla çikolata
Yapılışı:
- Bisküviler mutfak robotunda parçalanır, tereyağı eklenip yoğurulur.
- Kelepçeli kalıba elimizle veya su bardağının dibi ile iyice bastırılarak düzleştirilir.
- Üst kremaları hazırlanana kadar buzdolabında bekletilir.
- Lor, labne peyniri, yumurta, toz şeker, süt ve kabartma tozu mutfak robotunda pütürsüz, krema kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.
- Buzdolabından çıkarılan bisküvili tabanın üzerine krema yayılıp, kaşığın tersi ile düzleştirilir.
- Önceden 170 derecede ısıtılmış fırına konulur.
- Pişerken üzerinin çatlamaması için, kalıbın yanına küçük kaplarda su konulur.
- Yaklaşık bir saat kadar piştikten sonra fırın kapağı aralık bırakılarak 15-20 dakika daha fırında bekletilir.
- Süt, toz şeker, un, nişasta ve yumurtanın sarısı tencereye alınıp, muhallebi kıvamında karıştırılarak pişirilir.
- Soğuduktan sonra krem şanti eklenip, hepsi birlikte mikserle çırpılır.
- Fırından çıkıp soğumuş olan cheesecake üzerine muhallebi benzeri pişirdiğimiz krema da yayılıp, kaşığın tersi ile düzleştirilir.
- Bir kaç saat daha buzdolabında dinlendirildikten sonra kelepçeli kalıptan çıkartılıp, servis tabağına alınır.
- Portakal, yaban mersini, güvem, kumkuat, taze nane yaprakları ve istenirse damla çikolata serpilerek süslenip, dilimlenerek servis edilir.