Deniz börülcesi salatası tarifi
Deniz börülcesi salatası nasıl yapılır
Deniz kıyısına yakın yerlerde iyotlu topraklarda yetişen; deniz suyunda bulunan pek çok mineral ile birlikte bünyesinde tuz da barındıran deniz börülcesinin sosuna tuz eklemeden, biraz diri kalacak şekilde haşladıktan sonra içindeki sert dalları sıyırıp, zeytinyağı, sarımsak ve limon suyu ile hazırladığınız sosunu yenileceği zaman ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 demet deniz börülcesi
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- 3 diş sarımsak
- Deniz börülcelerinin topraklı dip kısımları kesilip, temizlenir.
- Bol su ile birkaç defa diplerinde toprak, çamur kalmayana kadar yıkanır.
- Sirkeli su içinde biraz bekletilir.
- Derin bir tencerede kaynayan suyun içinde 10-15 dakika hafif diri kalacak şekilde haşlanır.
- Haşlanan deniz börülcelerinin renginin yeşil kalması için, süzülüp soğuk suyun içine atılır.
- Süzgece alınıp, tekrar süzdürülür.
- Deniz börülceleri kök kısımlarından tutularak içinde ki sert dallar tek tek sıyrılıp, atılır.
- Servis tabağına alınan deniz börülcelerinin üzerine zeytinyağı, limon suyu ve dövülmüş sarımsak ile yapılan sos yenileceği zaman dökülür.
- Bitki yeterince tuzlu olduğu için, tuz eklenmez.