Tahinli gül çörek nasıl yapılır
Mayalı tahinli çörek tarifi
Kış aylarında pek çok evde olduğu gibi bizim evde de tahin çok tüketiliyor. Ben de özellikle çifte kavrulmuş tahini ve tahin kullanılan her şeyi sevdiğim için, kalori değerlerini düşünmeden her tarifi yapmaya çalışıyorum.Çayın yanında bir tanesinin bile yeteceği bu tahinli gül çöreklerini sizin de beğeneceğinizi düşünüyorum.
Malzemeler:- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket Dr.Oetker ınstant maya
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı çifte kavrulmuş tahin
- 1 çay bardağı toz şeker
Yapılışı:
- Unun içine şekerli ılık süt ve instant maya dökülüp, yoğurulur.
- Pürüzsüz bir hamur olunca üzeri mutfak havlusu ile örtülüp, yarım saat mayalandırılır.
- Mayalanan hamur çok az unlanmış tezgahta merdane ile dikdörtgen şeklinde ince açılır.
- Üzerine tahin kaşıkla yayılıp, toz şeker serpilir.
- Hamurun kısa kenarından iki parmak kalınlığında şeritler kesilir.
- Her şerit kendi etrafında dolanarak gül şekli verilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilip, biraz deforme edilerek gül şekli verilir.
- Yarım saat daha tepside mayalandırılır.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 dakika pişirilir.
- Fırından çıkıp biraz soğuyunca üzerine pudra şekeri elenir.