Taze kereviz yemeği tarifi
Taze kereviz yemeği nasıl yapılır
Kerevizin faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok olsa da, maalesef sevmeyeni de çok ama arada da olsa sofralarımızda bir şekilde kerevize yer vermek gerekir diye düşünüyorum.Kerevizi portakal suyu ile pişirip; portakal suyunda kereviz yemeği yapabilir veya kerevizi rendeleyip yoğurt ve mayonezle karıştırarak kereviz salatası yapabilirsiniz.Sığacık pazarından aldığım kerevizler o kadar taze ve güzeldi ki, yeşil yapraklarının bir kısmını sebze çorbasına katarak, bir kısmını da kereviz yaprağı salatası yaparak değerlendirdim.
Malzemeler:- 7-8 adet kereviz
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 yemek kaşığı domates ezmesi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Kerevizlerin sapları kesilir, yıkanıp, soyulur.
- Sapların ve yapraklarının kart ve sararmış kısımları atılır.
- Taze sapların ve yaprakların bir kısmı yemeğe eklenmek için ayrılır.
- Kuru soğan yemeklik doğranıp, zeytinyağında pembeleştirilir.
- Domates ezmesi de eklenip, biraz çevrilir.
- Önce doğranmış havuçlar sonra da kereviz ve patatesler eklenir.
- Suyu ve tuzu da eklenerek kapağı kapalı olarak kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.