4 Kasım 2019 Pazartesi

MISIR SALATASI

Mısır Salatası Tarifi
Mısır Salatası Nasıl Yapılır
Malzemeler:

  • 3 su bardağı haşlanmış tane mısır
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet havuç
  • 1 adet salatalık
  • 2-3 adet yeşil sivri biber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu 
  • Tuz
Yapılışı:
  • Mısırlar haşlandıktan sonra tanelere ayrılır.
  • Havuç ve salatalık soyulur.
  • Biberlerin çekirdekli kısımları ayıklanır.
  • Kapya biber, havuç, yeşil sivri biber ve salatalık olabildiğince minik küpler halinde doğranır.
  • Zeytinyağı, tuz ve limon suyu da eklenerek tüm malzemeler karıştırılıp sosunu çekmesi için bekletilir.
  • Maydanoz ve dereotu da doğranıp, en son servis edileceğinde eklenerek karıştırılır.

1 Kasım 2019 Cuma

MİNİ PİZZA

Mini Pizza Tarifi
Mini Pizza Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 2 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 50 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 çay bardağı süt 
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket Dr.Oetker instant maya          
  • 5 su bardağı kadar un 
  • Tuz 
İç malzemesi: 
  • 150 gram kaşar loru
  • Kiraz domates 
  • Yeşil sivri biber 
  • Taze soğan 
  • Maydanoz
Üzerine: 
  • Yumurta sarısı 
  • Susam

Yapılışı: 
  • Yumurtalardan birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır.
  • Ilık süte toz şeker eklenip, eriyene kadar karıştırılır.
  • Yumurtalar, şekerli ılık süt, zeytinyağı ve oda sıcaklığındaki tereyağ karıştırılır.
  • Başka bir kaba un elenip, instant maya eklenir.
  • Un azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Yoğurulan hamurun üzeri sofra bezi ile örtülerek mayalanması için bir saat kadar bekletilir.
  • İki katına ulaşan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartılıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
  • Her bezenin üzerine havan eli ile bastırılıp, çukur açılır.
  • Açılan çukurlara maydanoz, taze soğan ve lor karışımından birer tatlı kaşığı kadar konulur.
  • Her çukura domates ve biber dilimleri de konulup, hamurun etrafına ayrılan yumurta sarısı fırça ile sürülüp susam serpilir.
  • Yarım saat de tepside mayalanması için bekletilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 25-30 dakika kadar kontrollü olarak pişirilir.

23 Ekim 2019 Çarşamba

YAĞSIZ REVANİ

Revani tarifi
Yağsız Revani Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 4 adet yumurta                                 
  • 1 su bardağı toz şeker                  
  • 1 su bardağı yoğurt                       
  • 2 su bardağı un                          
  • 2 yemek kaşığı irmik                         
  • 2 paket kabartma tozu                      
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi                                                      
Şerbeti:
  •  3,5 su bardağı toz şeker
  •  4 su bardağı su
Yapılışı:
  • Toz şeker ve su karıştırılıp bir kaç taşım kaynatılır.
  • Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılıp, ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
  • Oda sıcaklığında yumurtalar toz şekerle beyazlaşıncaya kadar çırpılır.
  • Yoğurt, kabartma tozu, irmik ve unda eklenerek mikserle bir kez karıştırılır.
  • Yağlanmış unlanmış büyük kare borcama karışım dökülür.
  • Önceden 150 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkınca 5 dakika kadar sonra sıcak hamura soğuk şerbet dökülür.
  • Şerbetini çekip soğuduktan sonra dilimlenir.
  • Hindistan cevizi ile süslenir.

22 Ekim 2019 Salı

YUMURTALI PATATES DOLMASI

Patates Dolması Tarifi
Yumurtalı Patates Dolması Tarifi
Yumurtalı Patates Dolması Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 6 adet büyük boy patates
  • 6 adet yumurta
  • 300 gram kaşar peyniri
  • 150 gram beyaz peynir
  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • 1 adet büyük boy kırmızı biber 
  • Maydanoz
  • Zeytinyağı 
  • Karabiber 
  • Tuz

Yapılışı:
  • Patatesler bir süre suyun içinde bırakılıp daha sonra fırça ile iyice fırçalanarak temizlenir.
  • Kabuklarıyla birlikte çok da yumuşamadan haşlanan patateslerin üzerinden bıçakla biraz kesilerek kapak gibi çıkartılır.
  • Patatesleri parçalamadan tatlı kaşığı yardımıyla kenarlarda bir parmak patates kalacak şekilde içi boşaltılıp, kazınır.
  • İçinden çıkan patatesler ezilerek püre haline getirilir.
  • Patates püresine yumurtaların beyazı, küp küp doğranmış kırmızı biber, haşlanmış mısır taneleri, beyaz peynir, kaşar peynirinin yarısı, maydanoz, karabiber ve tuz eklenip karıştırılarak iç hazırlanır.
  • Patateslerin dışına fırça ile zeytinyağı sürülür.
  • Patateslerin içine tereyağ parçaları konulduktan sonra iç malzemesi hepsine paylaştırılır.
  • Bu aşamada yumurtaların sarısı da bütün olarak eklenir veya iç malzemesine karıştırılır.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında patatesler kızarıp, kumpir kıvamına gelene kadar pişirilir.
  • Fırından çıkartılan patateslerin üzerine kalan kaşar peyniri rendesi de paylaştırılıp eriyene kadar fırında tutulur.
  • Maydanoz ve karabiberi de eklenerek sıcak servis edilir.

20 Ekim 2019 Pazar

NARLI LOKUM

Narlı Lokum Tarifi
Narlı Lokum Nasıl Yapılır
Nar Lokumu Tarifi
Malzemeler: 
  • 2,5 su bardağı taze sıkılmış nar suyu 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı buğday nişastası 
  • Hindistan cevizi


Yapılışı: 
  • Narlar meyve sıkacağı ile sıkılıp, suyu çıkarıldıktan sonra süzülür.
  • Derin bir tencereye toz şeker ve buğday nişastası konulup, karıştırılır.
  • Nar suyu azar azar dökülerek ve topaklanmaması için sürekli karıştırılarak kısık ateş üzerinde muhallebi kıvamı alana kadar pişirilir.
  • Hindistan cevizi yayılmış bir tepsiye sıcakken dökülerek spatula ile üzeri düzeltilir.
  • Oda sıcaklığına gelince buzdolabına konulup, bir gece bekletilir.
  • Ertesi gün kesme tahtası üzerine bütün olarak ters çevrilerek çıkartılıp, istenen ebatlarda bıçakla küp küp kesilir.
  • Kesilen yüzeyler hindistan cevizine iyice bulanarak, servis edilir.

19 Ekim 2019 Cumartesi

DOMATESLİ BİBERLİ PEYNİRLİ KİŞ

Domatesli Biberli Peynirli Kiş  Tarifi
Domatesli Biberli Peynirli Kiş Nasıl Yapılır
 Malzemeler:
  • 2,5 su bardağı un 
  • Yarım çay bardağı yoğurt 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 75 gram tereyağı 
  • Yarım paket kabartma tozu 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
Üst malzemesi:
  • 4-5 adet domates
  • 5-6 adet yeşil sivri biber
  • 2-3 adet taze soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 demet dereotu
  • Kırmızı pul biber, Karabiber, Tuz
  • 200 gram beyaz peynir
  • 100 gram lor
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
Yapılışı:
  • Domatesler ve beyaz peynir küp küp doğranır.
  • Yeşil sivri biberler, taze soğanlar, dereotu da doğranıp, lorla birlikte hepsi karıştırılarak domateslere eklenerek iç malzemesi hazırlanır.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt ve zeytinyağı karıştırılır.
  • Elenmiş un, kabartma tozu ve tuz da karıştırılarak hamur yoğurulur.
  • Hamur yağlanmış tart kalıbına kenarlardan biraz yükseltilerek yayılır.
  • Pişerken fazla kabarmaması için çatalla delikler açılır.
  • Hamurun üzerine domatesli, peynirli karışım yayılır.
  • Yumurta ve süt başka bir kapta çırpılıp, zeytinyağı, tuzu ve baharatlar da eklenerek hamurun üzerine dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kontrol edilerek içini çekene kadar pişirilir.

18 Ekim 2019 Cuma

KÖSTEBEK PASTA

Köstebek Pasta Tarifi
Köstebek Pasta Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 3 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 2 su bardağı un 
  • 2 yemek kaşığı kakao 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 poşet krem şanti 
  • 1 poşet toz pastacı kreması 
  • 2,5 su bardağı soğuk süt 
  • 3-4 adet muz

Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarıları ve beyazları ayrılır.
  • Yumurta beyazlarına toz şekerin yarısı eklenerek mikserle katılaşana kadar çırpılır.
  • Başka bir kapta yumurta sarıları ile kalan yarım su bardağı toz şeker mikserle şeker eriyene kadar çırpılır.
  • Yumurta sarılarının olduğu kaba zeytinyağı, süt, elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve kakao da eklenerek mikserle çırpılır.
  • Toz şekerle çırpılmış yumurtanın beyazları spatula yardımıyla yavaş yavaş alttan üste söndürmeden karıştırılarak yumurta sarılarının olduğu karışıma eklenir.
  • Hafifçe yağlanmış fırın kabına yayılıp, üzeri spatula ile düzleştirilir. 
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol edilerek pişirilir.
  • Soğuyan kekten kurabiye kalıbı ile istenen çapta yuvarlaklar çıkartılır.
  • Yuvarlakların aralarında kalan kek parçaları mutfak robotunda iyice parçalanıp, bekletilir.
  • Toz krem şanti ve pastacı kremasına soğuk süt eklenip, mikserle katılaşana kadar çırpılıp buzdolabında bekletilir.
  • Kekten çıkarttığımız yuvarlak parçaların üzerine bir tatlı kaşığı krema konulup muz dilimleri yerleştirilir.
  • Muz dilimlerinin üzerini kapatacak şekilde bir yemek kaşığı krema konulur.
  • İyice ufalanmış kek kırıntıları ile kremanın üzeri kaplanarak elimizle yuvarlak şekil verilir.
  • Servis tabağına alınıp, buzdolabında bekletilir.
  • Ben kalabalık bir grup için yaptığımdan yukarıda verdiğim ölçülerin iki katına göre yaptım.Siz de bu miktarda yapmak isterseniz ölçüleri iki katı alarak yapabilirsiniz.

16 Ekim 2019 Çarşamba

PİRİNÇLİ PAZI YEMEĞİ

Pirinçli Pazı Yemeği Tarifi
Pirinçli Pazı Yemeği Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 1 kilogram pazı 
  • 1 adet kuru soğan 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 3 yemek kaşığı pirinç 
  • 2 adet domates veya 6-7 yemek kaşığı kışlık domates sosu  
  • Tuz
Yapılışı: 
  • Pazı yaprakları zedelenmeden yıkanıp, süzülmeye bırakılır.
  • Pazının taze sapları ve yaprakları ayrı ayrı doğranır.
  • Kuru soğan yemeklik doğranıp, zeytinyağında pembeleştirilir.
  • Domates sosu ve pazının doğranmış sap kısımları eklenerek biraz kavrulur.
  • Doğranan pazı yaprakları, pirinç, tuz ve bir çay bardağı su eklenerek tencerenin kapağı kapatılıp pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.


15 Ekim 2019 Salı

YEŞİL MERCİMEKLİ KUSKUS SALATASI

Kuskus Salatası Tarifi
Kuskus Salatası Nasıl Yapılır
Yeşil Mercimekli Kuskus salatası Tarifi
 Malzemeler:
  • 1 su bardağı kuskus
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 demet maydanoz 
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır 
  • 1 adet minik küp doğranmış kırmızı biber 
  • 1 su bardağı minik küp doğranmış havuç  
  • 1 su bardağı minik küp doğranmış kornişon turşu 
  • Yarım çay bardağı küçük boy kapari 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 2 adet limonun suyu 
  • Tuz
Yapılışı:
  • Yeşil mercimek iyice yıkanıp, üzerini geçecek kadar sıcak su ile biraz diri kalacak şekilde püre olmadan haşlanır.
  • Kara suyu dökülüp, soğuk sudan geçirildikten sonra süzülür.
  • Başka bir kap içinde kuskus yumuşayana kadar makarna gibi haşlanıp, süzülüp, soğuk sudan geçirilir. 
  • Haşlanmış mercimek ve kuskusa zeytinyağı, tuz ve limon suyu eklenip karıştırılır.
  • Kırmızı biber, havuç ve kornişon turşu mümkün olduğunca küçük küçük doğranır.
  • Doğranmış maydanoz, haşlanmış mısır taneleri ve kapariler de eklenip, malzemelerin hepsi karıştırılarak servis edilir.

14 Ekim 2019 Pazartesi

MİLFÖYLÜ ARMUT TATLISI

Milföylü Armut Tatlısı Tarifi
Armut Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
  • 4 adet armut 
  • 8 adet kare milföy hamuru 
  • 1 çay bardağı su 
  • Yarım limonun suyu 
  • 8 yemek kaşığı toz şeker 
  • 8 tatlı kaşığı hibiskus
  • 2-3 adet çubuk tarçın 
  • 15-20 adet karanfil 
Üzerine: 
  • Dondurma veya Kaymak
  • Ceviz

Yapılışı: 
  • Armutlar ortadan dikine iki parçaya bölünüp, çekirdekleri çıkartıldıktan sonra tencereye dizilir. 
  • Üzerine toz şeker, hibiskus çiçekleri, tarçın, karanfiller ve su da eklenerek armutlar yumuşayana kadar pişirilir.
  • Milföy hamurları merdane ile çok inceltilmeden açılır.
  • Armutlar soğuyup, şerbeti süzüldükten sonra milföy hamuru üzerine yerleştirilir.
  • Hamur armuta sarılarak şekil verilir.
  • Armutlar alta, kürdanla delikler açılmış hamur kısmı üste gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yan yana dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamur kızarana kadar pişirilir.
  • Servis ederken üzerine dondurma veya kaymak konulup, dövülmüş cevizle süslenir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...