11 Kasım 2019 Pazartesi

GUACAMOLE SOS

Guacamole Tarifi
Guacamole Sos Nasıl Yapılır
Avokadolu Sos Tarifi
Malzemeler:
  • 3 adet olgun avokado
  • 1 adet domates
  • 1 adet kırmızı soğan 
  • 2 adet jalepeno biberi veya acı biber
  • 1 diş sarımsak
  • Bir kaç dal kişniş
  • Yarım limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı:
  • Avokadoların çekirdeği çıkartılıp, kabukları soyulduktan sonra çatalla ezilir.
  • Kabuğu soyulmuş domates ve çekirdekleri çıkartılmış acı biberler doğranır.
  • Kırmızı soğan, sarımsak ve kişniş ince ince kıyılır.
  • Karabiber, tuz, limon suyu ve zeytinyağı da eklenerek tüm malzemeler karıştırılır.
  • Dip sos olarak veya et, tavuk yemeklerinin yanında sos olarak kullanılır.

9 Kasım 2019 Cumartesi

BROWNİ KURABİYE

Browni Kurabiye Tarifi
Browni Kurabiye Nasıl Yapılır
Islak Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
  • 125 gram tereyağı 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı pudra şekeri 
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 3 yemek kaşığı kakao 
  • 3 su bardağı un
  Islatmak için:
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 çay bardağı toz şeker 
    Üzerine:
    • Hindistan cevizi
    Yapılışı: 
    • Kaseye ılık süt dökülüp, toz şeker içinde eriyene kadar karıştırılır.
    • Başka bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağ ve yumurtaya zeytinyağı da eklenip, karıştırılır. 
    • Diğer malzemeler de sırasıyla eklenerek, yumuşak bir hamur yoğurulur.
    • Hamurdan kopartılan parçalar yuvarlanıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
    • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kontrol edilerek pişirilir.
    • Fırından çıkan sıcak kurabiyeler şekerli sütün içinde biraz bekletilip, çıkartılır.
    • Kurabiyelerin üzeri istenirse hindistan cevizi ile süslenir.

    7 Kasım 2019 Perşembe

    EV YAPIMI CİPS VE DİP SOSLAR

    Yufkadan Ev Yapımı Cips Tarifi
    Yufkadan Cips Nasıl Yapılır
    Dip Sos Tarifleri
    Yufka Cips Malzemeleri:
    • 2 adet yufka
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • Toz kırmızı biber, Karabiber, Kekik
    Yufka Cips Yapılışı:
    • Yufkanın biri tezgahın üzerine yayılır.
    • Bir kaba konulan zeytinyağında biber salçası iyice ezilip, baharatlarla karıştırılır.
    • Yufkanın üzerine fırça yardımıyla zeytinyağlı salçalı baharatlı karışım ince bir tabaka halinde yayılır.
    • İkinci yufka yağlanmış yufkanın üzerine konulup biraz bastırılarak yapışması sağlanır.
    • Kalan zeytinyağlı karışım fırçayla üstteki yufkaya ince bir tabaka halinde sürülür.
    • Yufkalar bıçakla önce karelere sonra da üçgen parçalara kesilir.
    • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine konulup, elimizle bir kaç kez karıştırılarak her yerinin yağlanması sağlanır.
    • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol edilerek 10-15 dakika kadar bekletilip pembeleştikten sonra  fırından çıkartılır.
    • İstenen dip soslarla birlikte servis edilir.
    Pancarlı Dip Sos Malzemeleri:
    • 1 adet haşlanmış pancar
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 diş sarımsak
    • Tuz
    Pancarlı Dip Sos Yapılışı:

    • Pancar haşlanıp, kabukları soyulduktan sonra rendelenir.
    • Suyu iyice süzülmüş yoğurtla karıştırılır.
    • Dövülmüş sarımsak ve tuzu da eklenip servis kasesine alınıp üzerine zeytinyağı gezdirilir.
    Avokadolu Dip Sos Malzemeleri:
    • 1 adet avokado
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1 diş sarımsak
    • Tuz
    Avokadolu Dip Sos Yapılışı:
    • Avokadonun çekirdeği çıkartılıp, kabukları soyularak çatalla iyice ezilir.
    • Suyu iyice süzülmüş yoğurtla karıştırılır.
    • Dövülmüş sarımsak ve tuzu da eklenip servis kasesine alınır.
    Havuçlu Dip Sos Malzemeleri:
    • 1 adet havuç
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1 diş sarımsak
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • Tuz
    Havuçlu Dip Sos Yapılışı:
    • Havuç soyulup, rendelendikten sonra zeytinyağında biraz yumuşayana kadar çevrilir.
    • Soğuyunca suyu iyice süzülmüş yoğurtla karıştırılır.
    • Dövülmüş sarımsak ve tuzu da eklenerek servis kasesine alınır.
    Domatesli Ezme Malzemeleri:
    • 2 adet domates 
    • 1 adet sivri biber 
    • 1 adet taze soğan
    • 1 diş sarımsak 
    • 1 yemek kaşığı acı biber salçası 
    • Kekik, karabiber
    • 1 çay kaşığı tuz 
    • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı 
    • Bir kaç dal maydanoz
    Yapılışı:
    • Domateslerin kabukları soyulup, çekirdekleri çıkartıldıktan sonra mutfak robotunda parçalanır.
    • Taze soğan, maydanoz ve çekirdekleri temizlenmiş yeşil sivri biber  olabildiğince küçük doğranır.
    • Zeytinyağında ezilmiş acı biber salçası, dövülmüş sarımsak, tuz, kekik, karabiberi de eklenip iyice karıştırıldıktan sonra servis kasesine alınır.

    4 Kasım 2019 Pazartesi

    MISIR SALATASI

    Mısır Salatası Tarifi
    Mısır Salatası Nasıl Yapılır
    Malzemeler:

    • 3 su bardağı haşlanmış tane mısır
    • 1 adet kırmızı kapya biber
    • 1 adet havuç
    • 1 adet salatalık
    • 2-3 adet yeşil sivri biber
    • 1 demet maydanoz
    • 1 demet dereotu
    • Yarım çay bardağı zeytinyağı
    • 1 adet limonun suyu 
    • Tuz
    Yapılışı:
    • Mısırlar haşlandıktan sonra tanelere ayrılır.
    • Havuç ve salatalık soyulur.
    • Biberlerin çekirdekli kısımları ayıklanır.
    • Kapya biber, havuç, yeşil sivri biber ve salatalık olabildiğince minik küpler halinde doğranır.
    • Zeytinyağı, tuz ve limon suyu da eklenerek tüm malzemeler karıştırılıp sosunu çekmesi için bekletilir.
    • Maydanoz ve dereotu da doğranıp, en son servis edileceğinde eklenerek karıştırılır.

    1 Kasım 2019 Cuma

    MİNİ PİZZA

    Mini Pizza Tarifi
    Mini Pizza Nasıl Yapılır
    Malzemeler:
    • 2 adet yumurta 
    • 1 çay bardağı zeytinyağı 
    • 50 gram oda sıcaklığında tereyağı
    • 2 çay bardağı süt 
    • 2 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 paket Dr.Oetker instant maya          
    • 5 su bardağı kadar un 
    • Tuz 
    İç malzemesi: 
    • 150 gram kaşar loru
    • Kiraz domates 
    • Yeşil sivri biber 
    • Taze soğan 
    • Maydanoz
    Üzerine: 
    • Yumurta sarısı 
    • Susam

    Yapılışı: 
    • Yumurtalardan birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır.
    • Ilık süte toz şeker eklenip, eriyene kadar karıştırılır.
    • Yumurtalar, şekerli ılık süt, zeytinyağı ve oda sıcaklığındaki tereyağ karıştırılır.
    • Başka bir kaba un elenip, instant maya eklenir.
    • Un azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
    • Yoğurulan hamurun üzeri sofra bezi ile örtülerek mayalanması için bir saat kadar bekletilir.
    • İki katına ulaşan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartılıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
    • Her bezenin üzerine havan eli ile bastırılıp, çukur açılır.
    • Açılan çukurlara maydanoz, taze soğan ve lor karışımından birer tatlı kaşığı kadar konulur.
    • Her çukura domates ve biber dilimleri de konulup, hamurun etrafına ayrılan yumurta sarısı fırça ile sürülüp susam serpilir.
    • Yarım saat de tepside mayalanması için bekletilir.
    • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 25-30 dakika kadar kontrollü olarak pişirilir.

    23 Ekim 2019 Çarşamba

    YAĞSIZ REVANİ

    Revani tarifi
    Yağsız Revani Nasıl Yapılır
    Malzemeler:
    • 4 adet yumurta                                 
    • 1 su bardağı toz şeker                  
    • 1 su bardağı yoğurt                       
    • 2 su bardağı un                          
    • 2 yemek kaşığı irmik                         
    • 2 paket kabartma tozu                      
    • 1 adet portakal kabuğu rendesi                                                      
    Şerbeti:
    •  3,5 su bardağı toz şeker
    •  4 su bardağı su
    Yapılışı:
    • Toz şeker ve su karıştırılıp bir kaç taşım kaynatılır.
    • Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılıp, ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
    • Oda sıcaklığında yumurtalar toz şekerle beyazlaşıncaya kadar çırpılır.
    • Yoğurt, kabartma tozu, irmik ve unda eklenerek mikserle bir kez karıştırılır.
    • Yağlanmış unlanmış büyük kare borcama karışım dökülür.
    • Önceden 150 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
    • Fırından çıkınca 5 dakika kadar sonra sıcak hamura soğuk şerbet dökülür.
    • Şerbetini çekip soğuduktan sonra dilimlenir.
    • Hindistan cevizi ile süslenir.

    22 Ekim 2019 Salı

    YUMURTALI PATATES DOLMASI

    Patates Dolması Tarifi
    Yumurtalı Patates Dolması Tarifi
    Yumurtalı Patates Dolması Nasıl Yapılır
    Malzemeler:
    • 6 adet büyük boy patates
    • 6 adet yumurta
    • 300 gram kaşar peyniri
    • 150 gram beyaz peynir
    • 150 gram tereyağı
    • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
    • 1 adet büyük boy kırmızı biber 
    • Maydanoz
    • Zeytinyağı 
    • Karabiber 
    • Tuz

    Yapılışı:
    • Patatesler bir süre suyun içinde bırakılıp daha sonra fırça ile iyice fırçalanarak temizlenir.
    • Kabuklarıyla birlikte çok da yumuşamadan haşlanan patateslerin üzerinden bıçakla biraz kesilerek kapak gibi çıkartılır.
    • Patatesleri parçalamadan tatlı kaşığı yardımıyla kenarlarda bir parmak patates kalacak şekilde içi boşaltılıp, kazınır.
    • İçinden çıkan patatesler ezilerek püre haline getirilir.
    • Patates püresine yumurtaların beyazı, küp küp doğranmış kırmızı biber, haşlanmış mısır taneleri, beyaz peynir, kaşar peynirinin yarısı, maydanoz, karabiber ve tuz eklenip karıştırılarak iç hazırlanır.
    • Patateslerin dışına fırça ile zeytinyağı sürülür.
    • Patateslerin içine tereyağ parçaları konulduktan sonra iç malzemesi hepsine paylaştırılır.
    • Bu aşamada yumurtaların sarısı da bütün olarak eklenir veya iç malzemesine karıştırılır.
    • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında patatesler kızarıp, kumpir kıvamına gelene kadar pişirilir.
    • Fırından çıkartılan patateslerin üzerine kalan kaşar peyniri rendesi de paylaştırılıp eriyene kadar fırında tutulur.
    • Maydanoz ve karabiberi de eklenerek sıcak servis edilir.

    20 Ekim 2019 Pazar

    NARLI LOKUM

    Narlı Lokum Tarifi
    Narlı Lokum Nasıl Yapılır
    Nar Lokumu Tarifi
    Malzemeler: 
    • 2,5 su bardağı taze sıkılmış nar suyu 
    • 1 su bardağı toz şeker 
    • 1 su bardağı buğday nişastası 
    • Hindistan cevizi


    Yapılışı: 
    • Narlar meyve sıkacağı ile sıkılıp, suyu çıkarıldıktan sonra süzülür.
    • Derin bir tencereye toz şeker ve buğday nişastası konulup, karıştırılır.
    • Nar suyu azar azar dökülerek ve topaklanmaması için sürekli karıştırılarak kısık ateş üzerinde muhallebi kıvamı alana kadar pişirilir.
    • Hindistan cevizi yayılmış bir tepsiye sıcakken dökülerek spatula ile üzeri düzeltilir.
    • Oda sıcaklığına gelince buzdolabına konulup, bir gece bekletilir.
    • Ertesi gün kesme tahtası üzerine bütün olarak ters çevrilerek çıkartılıp, istenen ebatlarda bıçakla küp küp kesilir.
    • Kesilen yüzeyler hindistan cevizine iyice bulanarak, servis edilir.

    19 Ekim 2019 Cumartesi

    DOMATESLİ BİBERLİ PEYNİRLİ KİŞ

    Domatesli Biberli Peynirli Kiş  Tarifi
    Domatesli Biberli Peynirli Kiş Nasıl Yapılır
     Malzemeler:
    • 2,5 su bardağı un 
    • Yarım çay bardağı yoğurt 
    • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
    • 75 gram tereyağı 
    • Yarım paket kabartma tozu 
    • 1 tatlı kaşığı tuz 
    Üst malzemesi:
    • 4-5 adet domates
    • 5-6 adet yeşil sivri biber
    • 2-3 adet taze soğan
    • Yarım çay bardağı zeytinyağı
    • 1 demet dereotu
    • Kırmızı pul biber, Karabiber, Tuz
    • 200 gram beyaz peynir
    • 100 gram lor
    • 1 adet yumurta
    • Yarım çay bardağı süt
    Yapılışı:
    • Domatesler ve beyaz peynir küp küp doğranır.
    • Yeşil sivri biberler, taze soğanlar, dereotu da doğranıp, lorla birlikte hepsi karıştırılarak domateslere eklenerek iç malzemesi hazırlanır.
    • Oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt ve zeytinyağı karıştırılır.
    • Elenmiş un, kabartma tozu ve tuz da karıştırılarak hamur yoğurulur.
    • Hamur yağlanmış tart kalıbına kenarlardan biraz yükseltilerek yayılır.
    • Pişerken fazla kabarmaması için çatalla delikler açılır.
    • Hamurun üzerine domatesli, peynirli karışım yayılır.
    • Yumurta ve süt başka bir kapta çırpılıp, zeytinyağı, tuzu ve baharatlar da eklenerek hamurun üzerine dökülür.
    • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kontrol edilerek içini çekene kadar pişirilir.

    18 Ekim 2019 Cuma

    KÖSTEBEK PASTA

    Köstebek Pasta Tarifi
    Köstebek Pasta Nasıl Yapılır
    Malzemeler:
    • 3 adet yumurta 
    • 1 su bardağı toz şeker 
    • 1 su bardağı süt 
    • 1 çay bardağı zeytinyağı 
    • 2 su bardağı un 
    • 2 yemek kaşığı kakao 
    • 1 paket kabartma tozu 
    • 1 paket vanilya 
    • 1 poşet krem şanti 
    • 1 poşet toz pastacı kreması 
    • 2,5 su bardağı soğuk süt 
    • 3-4 adet muz

    Yapılışı:
    • Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarıları ve beyazları ayrılır.
    • Yumurta beyazlarına toz şekerin yarısı eklenerek mikserle katılaşana kadar çırpılır.
    • Başka bir kapta yumurta sarıları ile kalan yarım su bardağı toz şeker mikserle şeker eriyene kadar çırpılır.
    • Yumurta sarılarının olduğu kaba zeytinyağı, süt, elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve kakao da eklenerek mikserle çırpılır.
    • Toz şekerle çırpılmış yumurtanın beyazları spatula yardımıyla yavaş yavaş alttan üste söndürmeden karıştırılarak yumurta sarılarının olduğu karışıma eklenir.
    • Hafifçe yağlanmış fırın kabına yayılıp, üzeri spatula ile düzleştirilir. 
    • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol edilerek pişirilir.
    • Soğuyan kekten kurabiye kalıbı ile istenen çapta yuvarlaklar çıkartılır.
    • Yuvarlakların aralarında kalan kek parçaları mutfak robotunda iyice parçalanıp, bekletilir.
    • Toz krem şanti ve pastacı kremasına soğuk süt eklenip, mikserle katılaşana kadar çırpılıp buzdolabında bekletilir.
    • Kekten çıkarttığımız yuvarlak parçaların üzerine bir tatlı kaşığı krema konulup muz dilimleri yerleştirilir.
    • Muz dilimlerinin üzerini kapatacak şekilde bir yemek kaşığı krema konulur.
    • İyice ufalanmış kek kırıntıları ile kremanın üzeri kaplanarak elimizle yuvarlak şekil verilir.
    • Servis tabağına alınıp, buzdolabında bekletilir.
    • Ben kalabalık bir grup için yaptığımdan yukarıda verdiğim ölçülerin iki katına göre yaptım.Siz de bu miktarda yapmak isterseniz ölçüleri iki katı alarak yapabilirsiniz.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...