18 Kasım 2019 Pazartesi

KURU KEK

Kuru kek tarifi
Kuru kek nasıl yapılır
Biscotti tarifi
Malzemeler:
  • 3 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • Yarım su bardağı buğday nişastası 
  • 2 su bardağı un 
  • 2 paket kabartma tozu 
  • 1 su bardağı kuru üzüm 
  • 1 su bardağı ceviz
Yapılışı:
  • Kuru üzümler sıcak su içinde bekletilir.
  • Oda sıcaklığındaki yumurtalara toz şeker eklenip, mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Zeytinyağı ve yoğurt da eklenip, çırpılır.
  • Kuru üzümler elimizle sıkılarak suyun içinden alınıp, kurulandıktan sonra unlanır.
  • Fazla unu silkelenen kuru üzümler, irice dövülmüş cevizler, kabartma tozu, elenmiş un ve buğday nişastası da karıştırılır.
  • Yağlanıp unlanmış dikdörtgen borcama karışım dökülür.
  • Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Soğuduktan sonra dilimlenip, yan çevrilerek tekrar fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında keklerin bir yüzü kızardıktan sonra ters yüz edilerek diğer yüzünün de kuruması için bekletilir.


16 Kasım 2019 Cumartesi

HAŞHAŞLI TAHİNLİ ÇITIR YUFKA BÖREĞİ

Haşhaşlı Tahinli Çıtır Yufka Böreği Tarifi
Haşhaşlı Tahinli Çıtır Yufka Böreği Nasıl Yapılır
Yufka Börekleri
Malzemeler: 

  • 3 adet yufka 
  • 250 gram haşhaş ezmesi 
  • 1 su bardağı tahin 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 çay bardağı toz şeker 
Üzerine: 
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2-3 yemek kaşığı mavi haşhaş


Yapılışı:
  • Haşhaş ezmesi, tahin, toz şeker ve zeytinyağı hiç pütür kalmayıncaya kadar iyice ezilir.
  • Yufkanın biri tezgaha serilip, haşhaşlı karışımın üçte biri üzerine sürülür.
  • İkinci yufka yayılıp, haşhaşlı ezme sürülür.
  • Üçüncü yufkada yayılıp, kalan haşhaşlı karışım her yerine gelecek şekilde sürülür.
  • Araları haşhaş ezmeli üç yufka önce dört sonra her parça beşe bölünerek yirmi adet üçgen kesilir.
  • Üçgen parçalar sigara böreği gibi sarılıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Üstlerine fırça ile zeytinyağı sürülüp, mavi haşhaş serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında çıtır çıtır olana kadar pişirilir.

14 Kasım 2019 Perşembe

VEGAN KREMALI KURABİYE

Vegan Kurabiye Tarifi
Vegan Kurabiye Nasıl Yapılır
Vegan Kremalı Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
  • 2 su bardağı un 
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri 
  • 1 su bardağı buğday nişastası 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması:
  • 2,5 su bardağı soya sütü 
  • 4 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası 
  • 1 yemek kaşığı un 
Üzerine: 
  • 1 su bardağı kadar fındık kırığı

Yapılışı:
  • Malzemeler karıştırılıp,yoğrulur.
  • Üzeri örtülüp yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
  • Hamurdan parçalar kopartılıp yuvarlandıktan sonra üstlerine biraz bastırılır.
  • Kurabiyelerden üste gelecek olanlar fındık kırığına bulanarak, alta gelecek olanlar fındık kırığına bulanmadan yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol edilerek pişirilir.
  • Pişen kurabiyeler soğurken, kreması hazırlanır.
  • Kreması; tencerede toz şeker, nişasta ve un karıştırılıp soya sütü azar azar eklenerek ve sürekli karıştırılarak muhallebi gibi pişirilerek hazırlanır. 
  • İki kurabiyenin arasına hazırlanan kremadan birer kaşık konulup, fındık kırığına bulanmış olan kurabiye üste gelecek şekilde kapatılır.

12 Kasım 2019 Salı

ÇINTAR SOTE

Çıntar Sote Tarifi
Çıntar Mantarı Kavurması Tarifi
Melki Sote Tarifi
Malzemeler:
  • 1 kilogram çıntar mantarı
  • 1 adet kuru soğan 
  • 2-3 adet domates
  • 2-3 adet yeşil sivri biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı karabiber 
  • Maydanoz

Yapılışı:
  • Çıntarlar zedelenmeden bol suda yıkanıp, irice parçalar halinde doğranır.
  • Zeytinyağı konulan tavada çıntarlar ve doğranmış soğanlar biraz kavrulur.
  • Doğranmış biberler ve domatesler de eklenip, suyunu çekene kadar orta ateşte kavrulur.
  • İstenirse ince kıyılmış maydanoz eklenir.
  • Pişmesine yakın tuz ve karabiber eklenip, sıcak servis edilir.

11 Kasım 2019 Pazartesi

GUACAMOLE SOS

Guacamole Tarifi
Guacamole Sos Nasıl Yapılır
Avokadolu Sos Tarifi
Malzemeler:
  • 3 adet olgun avokado
  • 1 adet domates
  • 1 adet kırmızı soğan 
  • 2 adet jalepeno biberi veya acı biber
  • 1 diş sarımsak
  • Bir kaç dal kişniş
  • Yarım limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı:
  • Avokadoların çekirdeği çıkartılıp, kabukları soyulduktan sonra çatalla ezilir.
  • Kabuğu soyulmuş domates ve çekirdekleri çıkartılmış acı biberler doğranır.
  • Kırmızı soğan, sarımsak ve kişniş ince ince kıyılır.
  • Karabiber, tuz, limon suyu ve zeytinyağı da eklenerek tüm malzemeler karıştırılır.
  • Dip sos olarak veya et, tavuk yemeklerinin yanında sos olarak kullanılır.

9 Kasım 2019 Cumartesi

BROWNİ KURABİYE

Browni Kurabiye Tarifi
Browni Kurabiye Nasıl Yapılır
Islak Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
  • 125 gram tereyağı 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı pudra şekeri 
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 3 yemek kaşığı kakao 
  • 3 su bardağı un
  Islatmak için:
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 çay bardağı toz şeker 
    Üzerine:
    • Hindistan cevizi
    Yapılışı: 
    • Kaseye ılık süt dökülüp, toz şeker içinde eriyene kadar karıştırılır.
    • Başka bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağ ve yumurtaya zeytinyağı da eklenip, karıştırılır. 
    • Diğer malzemeler de sırasıyla eklenerek, yumuşak bir hamur yoğurulur.
    • Hamurdan kopartılan parçalar yuvarlanıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
    • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kontrol edilerek pişirilir.
    • Fırından çıkan sıcak kurabiyeler şekerli sütün içinde biraz bekletilip, çıkartılır.
    • Kurabiyelerin üzeri istenirse hindistan cevizi ile süslenir.

    7 Kasım 2019 Perşembe

    EV YAPIMI CİPS VE DİP SOSLAR

    Yufkadan Ev Yapımı Cips Tarifi
    Yufkadan Cips Nasıl Yapılır
    Dip Sos Tarifleri
    Yufka Cips Malzemeleri:
    • 2 adet yufka
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • Toz kırmızı biber, Karabiber, Kekik
    Yufka Cips Yapılışı:
    • Yufkanın biri tezgahın üzerine yayılır.
    • Bir kaba konulan zeytinyağında biber salçası iyice ezilip, baharatlarla karıştırılır.
    • Yufkanın üzerine fırça yardımıyla zeytinyağlı salçalı baharatlı karışım ince bir tabaka halinde yayılır.
    • İkinci yufka yağlanmış yufkanın üzerine konulup biraz bastırılarak yapışması sağlanır.
    • Kalan zeytinyağlı karışım fırçayla üstteki yufkaya ince bir tabaka halinde sürülür.
    • Yufkalar bıçakla önce karelere sonra da üçgen parçalara kesilir.
    • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine konulup, elimizle bir kaç kez karıştırılarak her yerinin yağlanması sağlanır.
    • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol edilerek 10-15 dakika kadar bekletilip pembeleştikten sonra  fırından çıkartılır.
    • İstenen dip soslarla birlikte servis edilir.
    Pancarlı Dip Sos Malzemeleri:
    • 1 adet haşlanmış pancar
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 diş sarımsak
    • Tuz
    Pancarlı Dip Sos Yapılışı:

    • Pancar haşlanıp, kabukları soyulduktan sonra rendelenir.
    • Suyu iyice süzülmüş yoğurtla karıştırılır.
    • Dövülmüş sarımsak ve tuzu da eklenip servis kasesine alınıp üzerine zeytinyağı gezdirilir.
    Avokadolu Dip Sos Malzemeleri:
    • 1 adet avokado
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1 diş sarımsak
    • Tuz
    Avokadolu Dip Sos Yapılışı:
    • Avokadonun çekirdeği çıkartılıp, kabukları soyularak çatalla iyice ezilir.
    • Suyu iyice süzülmüş yoğurtla karıştırılır.
    • Dövülmüş sarımsak ve tuzu da eklenip servis kasesine alınır.
    Havuçlu Dip Sos Malzemeleri:
    • 1 adet havuç
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1 diş sarımsak
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • Tuz
    Havuçlu Dip Sos Yapılışı:
    • Havuç soyulup, rendelendikten sonra zeytinyağında biraz yumuşayana kadar çevrilir.
    • Soğuyunca suyu iyice süzülmüş yoğurtla karıştırılır.
    • Dövülmüş sarımsak ve tuzu da eklenerek servis kasesine alınır.
    Domatesli Ezme Malzemeleri:
    • 2 adet domates 
    • 1 adet sivri biber 
    • 1 adet taze soğan
    • 1 diş sarımsak 
    • 1 yemek kaşığı acı biber salçası 
    • Kekik, karabiber
    • 1 çay kaşığı tuz 
    • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı 
    • Bir kaç dal maydanoz
    Yapılışı:
    • Domateslerin kabukları soyulup, çekirdekleri çıkartıldıktan sonra mutfak robotunda parçalanır.
    • Taze soğan, maydanoz ve çekirdekleri temizlenmiş yeşil sivri biber  olabildiğince küçük doğranır.
    • Zeytinyağında ezilmiş acı biber salçası, dövülmüş sarımsak, tuz, kekik, karabiberi de eklenip iyice karıştırıldıktan sonra servis kasesine alınır.

    4 Kasım 2019 Pazartesi

    MISIR SALATASI

    Mısır Salatası Tarifi
    Mısır Salatası Nasıl Yapılır
    Malzemeler:

    • 3 su bardağı haşlanmış tane mısır
    • 1 adet kırmızı kapya biber
    • 1 adet havuç
    • 1 adet salatalık
    • 2-3 adet yeşil sivri biber
    • 1 demet maydanoz
    • 1 demet dereotu
    • Yarım çay bardağı zeytinyağı
    • 1 adet limonun suyu 
    • Tuz
    Yapılışı:
    • Mısırlar haşlandıktan sonra tanelere ayrılır.
    • Havuç ve salatalık soyulur.
    • Biberlerin çekirdekli kısımları ayıklanır.
    • Kapya biber, havuç, yeşil sivri biber ve salatalık olabildiğince minik küpler halinde doğranır.
    • Zeytinyağı, tuz ve limon suyu da eklenerek tüm malzemeler karıştırılıp sosunu çekmesi için bekletilir.
    • Maydanoz ve dereotu da doğranıp, en son servis edileceğinde eklenerek karıştırılır.

    1 Kasım 2019 Cuma

    MİNİ PİZZA

    Mini Pizza Tarifi
    Mini Pizza Nasıl Yapılır
    Malzemeler:
    • 2 adet yumurta 
    • 1 çay bardağı zeytinyağı 
    • 50 gram oda sıcaklığında tereyağı
    • 2 çay bardağı süt 
    • 2 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 paket Dr.Oetker instant maya          
    • 5 su bardağı kadar un 
    • Tuz 
    İç malzemesi: 
    • 150 gram kaşar loru
    • Kiraz domates 
    • Yeşil sivri biber 
    • Taze soğan 
    • Maydanoz
    Üzerine: 
    • Yumurta sarısı 
    • Susam

    Yapılışı: 
    • Yumurtalardan birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır.
    • Ilık süte toz şeker eklenip, eriyene kadar karıştırılır.
    • Yumurtalar, şekerli ılık süt, zeytinyağı ve oda sıcaklığındaki tereyağ karıştırılır.
    • Başka bir kaba un elenip, instant maya eklenir.
    • Un azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
    • Yoğurulan hamurun üzeri sofra bezi ile örtülerek mayalanması için bir saat kadar bekletilir.
    • İki katına ulaşan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartılıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
    • Her bezenin üzerine havan eli ile bastırılıp, çukur açılır.
    • Açılan çukurlara maydanoz, taze soğan ve lor karışımından birer tatlı kaşığı kadar konulur.
    • Her çukura domates ve biber dilimleri de konulup, hamurun etrafına ayrılan yumurta sarısı fırça ile sürülüp susam serpilir.
    • Yarım saat de tepside mayalanması için bekletilir.
    • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 25-30 dakika kadar kontrollü olarak pişirilir.

    23 Ekim 2019 Çarşamba

    YAĞSIZ REVANİ

    Revani tarifi
    Yağsız Revani Nasıl Yapılır
    Malzemeler:
    • 4 adet yumurta                                 
    • 1 su bardağı toz şeker                  
    • 1 su bardağı yoğurt                       
    • 2 su bardağı un                          
    • 2 yemek kaşığı irmik                         
    • 2 paket kabartma tozu                      
    • 1 adet portakal kabuğu rendesi                                                      
    Şerbeti:
    •  3,5 su bardağı toz şeker
    •  4 su bardağı su
    Yapılışı:
    • Toz şeker ve su karıştırılıp bir kaç taşım kaynatılır.
    • Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılıp, ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
    • Oda sıcaklığında yumurtalar toz şekerle beyazlaşıncaya kadar çırpılır.
    • Yoğurt, kabartma tozu, irmik ve unda eklenerek mikserle bir kez karıştırılır.
    • Yağlanmış unlanmış büyük kare borcama karışım dökülür.
    • Önceden 150 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
    • Fırından çıkınca 5 dakika kadar sonra sıcak hamura soğuk şerbet dökülür.
    • Şerbetini çekip soğuduktan sonra dilimlenir.
    • Hindistan cevizi ile süslenir.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...